Evlere DJ servisi yapılır

Güncelleme Tarihi:

Evlere DJ servisi yapılır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2002 01:41

Siz isteyin, Main Production istediğiniz yere istediğiniz türde müzik yapan DJ göndersin. Hatta isterseniz evinize bile. Yaklaşık beş yıl önce kurulan Main Production bünyesinde tam 12 DJ çalışıyor.

Türkiye'nin her yerine DJ menajerliği hizmeti sunan Main Production ses ve ışık sistemleri konusunda da çalışıyor, organizasyon yapıyor, ayrıca istediğiniz parçalara prodüksiyon ve remiks de yapıyor. Bu iş için yakında kendi stüdyoları da hizmete girecek.

Main Production yaklaşık 13 yıldır DJ'lik yapan Hakan Türkürer tarafından kurulmuş. Türkürer Selamlık Disco, Bodrum Hadi Gari, M&M, Pasha, Laia, Nu Pera, Buz Bar ve Cantina gibi yerlerde plak döndürdü. Hakan Türkürer'in marifetleri bununla bitmiyor, Radio FG'de program yapmış, Akademi İstanbul'da düzenlenen DJ'lik workshop'larında eğitmenlik görevi üstlenmiş. Zaten Main Production bünyesinde çalışan DJ'lerin bir kısmı da Türkürer'in eski öğrencileri.

Kocaman bir arkadaş grubuna benzeyen Main Production ismi altında çalışanlarsa; Zeynep Şarlak, Erhan Saraçoğlu, Ayça, Erdinç DJ Ali Sural, DJ Ozi, DJ Emre, DJ Savaş, DJ Barış, DJ Taylan, DJ Yasin, DJ Mert, DJ Yeliz, DJ Neslihan, DJ Fırat ve DJ Erman. Main Production bünyesindeki kadın DJ'lerin çokluğuyla da dikkat çekiyor. Tel: (0216) 380 67 14

Gitar sevenlere gün doğdu

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde ilk ikisi geçen yıllarda yapılan Klasik Gitar Günleri'nin üçüncüsü 25 Nisan'a kadar sürüyor. Y.T.Ü Sanat ve Tasarım Fakültesi'nce düzenlenecek etkinlikler kapsamında konserler, gitar atölyeleri, seminer ve bir klasik gitar beste yarışması yer alıyor.

Türkiye'nin değişik şehirlerinden ve çok sayıda katılım sağlanan yarışmanın seçici kurulu Server Acim (jüri başkanı) İlhan Usmanbaş (onursal jüri başkanı) Ricardo Moyano, Erdem Sökmen, Bekir Küçükay, Gilbert Biberian, Thomas Müller Pering, Turgay Erdener, Ertuğrul Bayraktar, Muzaffer Çorlu ve Bülent Ergüden'den oluşuyor. Finali Cemal Reşit Rey konser salonunda yapılacak yarışmada ilk üçe değer bulunan eserlerin, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü tarafından nota basımı ve çoğaltımı sağlanacak, profesyonel gitarcılar tarafından icra edilecek ve ses kayıtları Müzik ve Sahne Sanatları Ses Kayıt Stüdyosu'nda yapılacak. Ödüle değer bulunan bu üç eser bir 'CD-nota birleşik yayımı' olarak hazırlanıp kamuoyuna sunulacak.

Ayrıca birinciye 1.500.000.000 TL, ikinciye 1.000.000.000 TL, üçüncüye 500.000.000 TL para ödülü verilecek. Birincilikle ödüllendirilen eser, 2003 yılında Uluslararası 4. Yıldız Gitar Günleri kapsamındaki icracılık yarışmasında 'Zorunlu Türk Eseri' olarak repertuvara kazandırılacak. Ayrıca teşvik bağlamında üç mansiyon verilecek.

3.Klasik Gitar Günleri boyunca Gilbert Biberian ve Thomas Müller Pering gibi uluslararası gitaristler CRR Konser Salonu'nda ve YTÜ Oditoryum'da birer konser verecek, bu konserler müzikseverler tarafından ücretsiz olarak izlenebilecektir. Sanatçılar konserlerinin yanı sıra YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde workshop çalışmaları da yapacaklar.

3.Gitar Günleri Etkinlikleri: Kompozisyon yarışması yarı final: 21 Nisan 10.00 oditoryum, Konser 'Gilbert Biberian': 22 Nisan 19.00 oditoryum, Kompozisyon Yarışması Finali: 24 Nisan 18.00, Konser 'Thomas-Müller Pering: 24 Nisan 20.00, Masterclass: 25 Nisan 11.00-13.00 Vedat Kosal Dersliği.

Modern rock günleri başlıyor

Ülkemizde sevilen yerli ve yabancı modern rock toplulukları, Tuborg sponsorluğunda gerçekleşen Modern Rock Günleri ile rocksever dinleyiciyle buluşuyor.

Kod Müzik'in organize ettiği günlerin ilki, İngiliz indie-rock müziğinin kilometretaşı isimlerinden Gallon Drunk ile Türk rock toplulukları Kurban ve Rashit'in katılımıyla 26 Nisan gecesi Bronx Kulüp'te gerçekleşecek.

Nick Cave ve Barry Adamson ile gerçekleştirdiği çalışmalarla da tanınan James Johnston'ın kurucusu olduğu Gallon Drunk; punk, blues ve caz'ı bir araya getiren, tutku dolu müziğiyle, günümüz İngiliz modern müziğinin en özgün topluluklarından biri. Topluluğun kariyeri boyunca çıkardığı her single Melody Maker ve New Musical Express dergilerince ‘haftanın single’ı seçildi. Bugüne kadar beş albüm yayımlayan topluluk '93 yılı albümleri ‘From The Heart of Town’ ile Mercury Müzik Ödülleri'ne aday gösterilmişti.

1999 yılı albümleri Telaşa Mahal Yok ile ismini duyuran Türkiye'nin önde gelen punk-rock topluluklarından Rashit'in kadrosu ise Oğuz Taktak (vokal), Tolga Özbey(gitar), Bülent Kabaş (bas gitar) ve Orkun Tunç'dan (davul) oluşuyor. Radikal ve ironik şarkı sözleriyle dikkat çeken topluluğun müziği punk, ska ve surf türlerinin bir sentezi.

'Smirnoff Experience Party'lerin ikincisi, house müziğin ünlü Fransız prodüktörü Antoine Clamaran ve yurtdışındaki başarılarıyla adından söz ettiren Türk prodüktör Yunus'u buluşturuyor. Paris'teki ünlü Les Bains Douches ve Le Queen kulüplerinin resident DJ'i olan, bir numaralı radyo istasyonu FG'de haftalık performanslar sunan Antoine Clamaran aynı zamanda Academy, North Club, House Trade Records ve Basic Traxx gibi dört ayrı label ile house müziğin en büyük yapımcılarından biri. Bu gece için sadece 250 adet satışa sunulan biletleri Tepebaşı'ndaki NuClub'dan alabilirsiniz.

Son iki ay içerisinde Corvin Dalek ve Darren Christian'a yaptığı remikslerle listelere giren John Johnson, 20 Nisan Cumartesi gecesi Underground'da pikaplarin başında olacak. Aynı zamanda Alphabet Records UK'in sahibi olan John Johnson'a kendi isteği üzerine İstanbul'un en yetenekli dj'lerinden biri olan Cervus ev sahipliği yapacak. 23.00'de başlayacak gecenin giriş ücreti 15 milyon TL. Ayrıntılı bilgi için: www.gateproduction.com ve www.djjohnjohnson.com.

Hür FM (92.5) müzik direktörü, Radyo D (104.0) program yapımcısı ve sunucusu Tamer Kıvanç, Orange 417 işbirliğiyle bu gece Taksim Dali'de (Eski She) Univercity Party Vol. 2'yi düzenliyor. Dj Cure-shot (909) ve Dj Kiwi'nin (909) katılacağı partinin kapıları 22.30'da açılıyor. Bilet fiyatları: Önceden 12.5 TL, kapıda 15 TL, bu fiyata ilk içki dahil. Tel: (0212) 251 06 78

Fujifilm Music Week-Ends kapsamında Babylon'da bu gece saat 23.00'de Orishas (Havana) sahne alacak. Fransa'nın önde gelen hip-hop prodüktörlerinden Niko, Küba'nın geleneksel sesi Roldan ve çağdaş kent müziğinin temsilcileri Ruzzo ile Yotuel'in ortak ürünü olan Orishas, adını Küba'ya özgü Santeria dini tanrılarından alıyor. Orishas Jean Francois Orban (DJ) Jose Luis Estrada (vurmalılar), Hiram Riveri (Rap), Roldan Gonzales (Vokal) ve Youtel Romero'dan (Rap) oluşuyor.

Etkinlik takvimi

Belçika'dan gelen Redhead bu gece Ankara'daki Faces'da çalacak. Redhead'in Mart ayında çıkardığı 'Sad Home Coming' single'ı İngiliz Ministry dergisi tarafından 'Mart ayının techno single'ı seçilmiş. Yeni single 'Dragon and Sword' da beklenen ilgiyi görmüş ve aynı dergi tarafından Nisan ayının techno single'ı seçilmiş. Redhead'e DJ Hakan Ünsal eşlik edecek. www.facesclub.com

HAFTANIN LİSTESİ


Bu haftanın listesi Deep Experience DJ'lerinden Mert Yücel'e ait

1 16B 'The Game'

(Omid's Acid Dub & M.Castelli Dub) Hooj Promo

2 Foremost Poets 'Moonraker'

(King Unique Remix) CDR (Junior)

3 Datar 'U' (dub mix) Hooj TP

4 Narcotik Thrust 'Safe From Harm' CDR (Yoshitoshi)

5D.Ramirez 'Bounce Your Dj' CDR (Choo Choo)

6 Mert Yucel Pres. Deep Xperience

'Firstlight' Disclosure Records

7 U.S.O.L. 'So Get Up'

(Mert Yucel's Deep Xperience Remix) Kaos Records

8 G-Pal 'See the Lights CDR (Yoshitoshi)

9 16B 'Cinderella' CDR (Sex on Wax)

10 West London Deep 'Taking Me Over'

(Desyn Masiello Edit) CDRest London Deep

Yeşim çobankent

ycobankent@hurriyet.com.tr
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!