Evlenme şantajına 2 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Evlenme şantajına 2 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 10:37

ADANA'da internette arkadaşlık yaptığı liseli kızın kendisiyle evlenmesi için, birlikte çekilen fotoğrafları şantaj olarak kullandığı iddia edilen konfeksiyoncu 40 yaşındaki Mustafa Yurttaş, 2 yıl 1 ay hapis ve 7 bin 500 YTL para cezasına mahkum edildi.

Lise 3'üncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki B.G., yaklaşık 3 yıl önce aynı lisedeki bir kız arkadaşının aracılığıyla Aydın'ın Çine İlçesi'nde konfeksiyon işiyle uğraşan Mustafa Yurttaş'la tanıştı. Liseli B.G. ve bekar olduğunu söyleyen Yurttaş, internetten birbirlerine fotoğraflarını gönderdi. B.G.'ye aşık olan Yurttaş, Adana'ya gelip liseli sevgilisiyle birlikte kafe ve bara gidip eğlendi. Evli ve 2 çocuk babası olduğunu, liseli sevgilisinden gizleyen Yurttaş, sevgilisi B.G. ile evlenmeye karar verdi. Geçen yıl, liseli B.G.'yi annesinden istedi

Evlilik hazırlıkları yapılırken Yurttaş'ın evli olduğunu öğrenen B.G., bu ilişkiyi bitirdi. Yurttaş ise liseli kızla evlenebilmek için iddiaya göre, birlikte samimi pozlar vererek çekildikleri fotoğraflar ve görüntülerle şantaj yapmaya başladı. B.G.'nin annesi 43 yaşındaki T.G.'nin cep telefonuna, ‘Kızını çok sevdiğim için sabrettim ama sabrım bitti. Sizce onları görünce kızınızla kim evlenir?’ yazılı tehdit mesajları çekti.

Bu tehdit ve şantaj üzerine T.G.'nin Cumhuriyet Savcılığı'na 11 ay önce yaptığı suç duyurusu üzerine Yurttaş hakkında Adana 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle ‘şantaj’ davası açıldı. Bir yıla yakındır tutuksuz yargılanan Yurttaş, karar duruşmasında suçlamayı kabul etmeyerek, “B.G. benim evli ve 2 çocuk sahibi olduğumu biliyordu. Ben, B.G.'nin yaşının 22- 23 olduğunu sanıyordum. Öğrenci olduğunu bilmiyordum. Kendisine yüzükler, hediyeler aldım. Adana'ya işyerimi taşımadığım ve ev almadığım için bana iftirada ve hakaretlerde bulundular. Ben de kendilerine ders vermek istedim” dedi. Liseli B.G. ise “Evli olduğunu öğrenince arkadaşlığımı bitirdim. Peşimi bırakmadı. Bana çektiği mesajlarda ‘Elimde seninle ilgili ses, görüntü kaydı ve fotoğraflar var. Benimle evlenmezsen senin hayatını bitireceğim’ diyerek tehdit etti” diyerek cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme hakimi, Yurttaş'ı 2 yıl 1 ay hapis, 375 gün para cezasına mahkum etti. Gün para cezası da günlüğü 20 YTL'den 7 bin 500 YTL adli para cezasına çevrildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!