Evlenebilmek için Atlantik’i yüzdü

Güncelleme Tarihi:

Evlenebilmek için Atlantik’i yüzdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fransız Benoit Lecomte, 16 Temmuzda ilk kulacını attığı Atlas Okyanusu'nu yüzerek geçme denemesini başarıyla bitirdi ve önceki gün Brötanya kıyılarına ulaştı. Böylece hem Atlas Okyanusu'nu yüzerek kat eden ilk insan unvanını kazandı, hem de Vietnamlı sevgilisiyle evlenmeyi garantiledi.

Benoit Lacomte, dünyanın en mutlu insanlarından biri. Çünkü Atlas Okyanusu'nu yüzerek geçen ilk insan oldu ve Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırdı. Ama onu mutlu eden daha başka bir şey var: Sevgilisini evlenmeye ikna etmiş olmak. Benoit Lacomte, büyük maceraya birkaç saniye kala, ilginç bir şekilde evlenme teklif ettiği Vietnamlı sevgilisiyle bir an önce nikah masasına oturmak istediğini söyledi.

Lecomte'un Atlantik seferi, tam 72 gün sürdü. Massachusetts'in Hyannis kıyılarından yüzmeye başlayan 31 yaşındaki Lecomte, gündüzleri kulaç attı, gece ise kendisini izleyen teknede dinlendi. Her gün 6-8 saatlik yüzmeden sonra akşamları enerji depoladı. Önümüzdeki 1 Ekimde Fransa'ya varabileceğini tahmin eden Benoit Lecomte, tahmininden önce büyük macerayı tamamlamış olmanın sevincini de yaşıyor. Okyanusun dev dalgalarıyla, köpekbalıklarıyla boğuşan Lecomte, tam 3 bin 700 mil katetti. Brötanya'nın Quiberon sahillerinde yüzlerce kişinin coşkulu sevgi gösterileriyle karşılanan Benoit Lecomte, bitkindi, ama mutluydu. Kendisini karşılayanların arasında evlenme teklif ettiği sevgilisi Trinh Dang'ın bulunması, tüm yorgunluğunu unutturdu. Yakınları ve gazetecilerle kucaklaşan Fransız yüzücü, birkaç saniye soluklandıktan sonra ‘‘Bir daha asla böyle bir deneye girişmem’’ itirafında bulundu.

Uzun mesafe yüzücüsü için Atlantiği fethetmek hem ‘‘kişisel’’ bir sınavdı, hem de kanser hastalarına destek amaçlıydı. Lecomte, bu rekoru yedi yıl önce bağırsak kanserinden ölen babasına ithaf etti ve dünya basınında geniş yankı uyandıran girişimi nedeniyle toplanan 175 bin doların kanser araştırmalarına bağışlanacağını belirtti. Paris doğumlu Lecomte, Teksas Eyaleti'nin Austin kentinde bir havayolu şirketinde görevli.

Önceki gün Lecomte'u Fransa sahillerinde heyecanla bekleyen 23 yaşında Vietnamlı sevgilisi Trinh Dang da son derece mutlu. Çılgın sevgilili Lecomte, geçen temmuz ayında, büyük maceraya girişmeden önce, kendisini uğurlamaya gelen yüzlerce kişi önünde hayatının sürprizini yapmış ve üzerinde ‘‘Benimle evlenir misin?’’ yazılı paletlerini göstererek Trinh Dang'a yaşam boyu beraberlik önermişti. Kalabalığın önünde çok şaşıran ve bu şık öneriyi derhal kabul eden Dang, önceki gün sevgilisini heyecanla kucakladı. Şimdi onlar evlilik düşlerini gerçeğe dönüştürmenin tatlı telaşındalar.

Benimle evlenir misin? Benoit Lecomte, hayatının çılgınlığına girişirken sevgilisine de bir sürpriz yaptı. İlk kulacını atmadan önce altlarına ‘‘Benimle evlenir misin’’ yazdığı paletlerini sevgilisine gösterdi. Vietnam asıllı Trinh Dang, yüzlerce kişinin ortasında yapılan bu teklif karşısında çok şaşırdı.

Mutlu son Lecomte'u Brötanya kıyılarında karşılayan kalabalığın arasında en heyecanlı kişi, sevgilisi Dang'tı. İki sevgili, kıyıda sarmaş dolaş oldular.

Lecomte'un tarihe ve rekorlar kitabına giren yüzüşü tam 72 gün sürdü.

Her gün kendini köpekbalıklarından koruyan bir kafes içinde 6-8 saat yüzdü.

3 bin 700 mili kulaç atarak aştı.

Kazandığı 175 bin doları kanser araştırmalarında harcanacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!