Evlatlıktan reddederim

Güncelleme Tarihi:

Evlatlıktan reddederim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2014 02:05

Başbakan Tayyip Erdoğan, evlatlarından bir tanesinin yolsuzluğa karışması durumunda bir saniye bile yanında tutmayacağını belirterek, “Evlatlıktan reddederim. Bu kadar açık konuşuyorum” dedi. Üsküdar Belediyesi tarafından Burhan Felek Spor Salonu’nda düzenlenen ‘İmam Hatip 100 Yıllık Hikâye’ adlı programa katılan Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı


SABIRSIZLARDAN OLMADIK

Çok zulme uğradınız ama sabrettiniz. Hiçbir zaman hüzünlenmedik. Hiçbir zaman yeise, ümitsizliğe kapılmadık. Karamsar olmadık, merhametlilerin en merhametlisinden ümidimizi asla kesmedik. Kaderin üstünde mutlaka bir kader vardır dedik. Direndik, mücadele ettik. Hiçbir şey yapamadığımız zamanlarda seccadelerimize sığındık, ellerimizi göğe açıp dualarla yol arkadaşlığı yaptık. Biz sabırsızlardan olmadık. Tahammülsüzlerden olmadık. Bütün tahriklere rağmen, eline silah alanlardan, şiddeti bir çözüm yolu olarak görenlerden olmadık. Yerin üstü varken, siyaset varken, meşru mücadele yöntemleri varken, yerin altını tercih edenlerden, gizlenenlerden, sinsi bir virüs gibi bünyeyi işgal etmeye çalışanlardan olmadık. Milletimizle bağımızı, milletimizle irtibatımızı hiçbir zaman koparmadık.

HAK, HUKUK MÜCADELESİ
Biz, kendi vatanında, kendi toprağında, kendi milletine karşı şiddete tevessül edenlerden asla olmayız, bunu asla onaylamayız. Biz, kendi öz yurdunda, kendi öz vatanında, siyaset yolları açıkken, yerin üzerinde güneşle yürümek varken, yerin altını, tedbiri, takiyyeyi, maskeleri, kisveleri tercih edenlerden olmadık ve olmayacağız. Şunu herkesin bilmesini istiyorum. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Bizim mücadelemiz, adalet, hukuk mücadelesi, bizim mücadelemiz, milletin değerlerini yüceltme, milletin kutsallarını yaşatma mücadelesidir. Bizim mücadelemiz, Türkiye mücadelesi, Yeni Türkiye, Büyük Türkiye mücadelesidir. Haklı olduğumuz bir mücadelede, şiddeti tercih edip haksız konuma düşemeyiz. Gayrimeşru yollara tevessül edip Hak’tan kopamayız. Biz kaderi yok sayıp, hedefe giden bir yolu meşru kabul edemeyiz. Biz, Allah’ın takdirini, haşa, yok sayıp, menzile ulaşmak için her yöntemi mübah göremeyiz.

KİBİRİ YAKLAŞTIRMAYIZ
Ancak doğru olursan, dik durursan başarırsın. Rüzgara göre eğilen, yön değiştiren, kalıba göre şekil alan, ilke tanımayan, çizgi tanımayan, ahlak ve edep tanımayan hiçbir mücadele zafer kazanamaz, başarı sağlayamaz, menzile ulaşamaz. İşte biz böyle bir mücadele geleneğinin içinden geliyoruz. Hak mücadelesini, millet mücadelesini, Yeni Türkiye mücadelesini, imam hatip okulları mücadelesini böyle meşru, böyle ilkeli bir zeminde verdik ve veriyoruz. Endülüs’ün saraylarında bir hüküm dikkatinizi çeker. ‘La galibe illallah- Allah’tan başka zafer sahibi yoktur’. Şunu unutmayalım. Hangi makamda olursak olalım, kibri, gururu yanımıza yaklaştırmadık ve yaklaştırmayacağız.

MÜSLÜMAN TUZAK KURMAZ
Müslüman o kimsedir ki, onun dilinden ve elinden tüm Müslümanlar emindir, salimdir. Müslüman Müslüman’a tuzak kuramaz. Bırakın Müslüman’a tuzak kurmasını, başka insanlara da tuzak kuramaz. Biz Allah’tan başka mabut tanımıyoruz, bunu bileceğiz. Faniler bize mabud olamaz. Bileceğiz ki bu insan kul mudur, bunun da yanlışları vardır, hatası vardır. Cumhurbaşkanı’nın da hatası vardır, Tayyip Erdoğan’ın da hatası vardır, Meclis Başkanı’nın da hatası vardır. Hiçbir bir insan layüsel, sorgulanamaz değildir. Hepimiz sorgulanabileceğimizi bilmemiz lazım. Onun için kendimizi gözden geçirmeye mecburuz. Hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekmeye mecburuz. Gençler unutmayalım ki, bir hesap günü var. Orada hesaba çekileceğiz. Ama o güne gelmeden burada kendimizi hesaba çekilelim. Biz milletin emanetine göz dikenlere müsamaha göstermeyiz. Biz yetimin hakkına el uzatanlara hoşgörü göstermeyiz. Harama el uzatanlardan olmadık. Ama yetmez, harama el uzatılmasına izin vermeyiz, göz yummayız. Bunun karşısında sessiz kalmayız.

EVLATLARIMDAN RAZIYIM
Ben, imam hatip okulunun bir öğrencisi, bir mezunu olmaktan her zaman gurur duydum, bu gururu, bu şerefi, inşallah son nefesime kadar onurla taşıyacağım. 4 çocuğum da elhamdülillah imam hatipte okudular. 2’si Kartal, 2’si Kadıköy olmak üzere. Ben onlardan razıyım. Rabbim de razım olsun inşallah. Son zamanlarda evlatlarımla ilgili olarak ana muhalefetin yaptığı çamur atma propagandaları, bunu çok açık net söylüyorum, benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir yolsuzluğa karışsın bir saniye yanımda tutmam, evlatlıktan reddederim. Bu kadar açık konuşuyorum. Kalkıp evlatlarımın sosyal faaliyetleri üzerinde kendileriyle alakası olmayan, kalkıp da mensubu olduğu vakıflarla ilgili yaptıkları çalışmadan rahatsız olan bu anamuhalefet lideri önce kendisi aynaya baksın, aynaya. Bunların geçmişi karanlık. Bunların genel müdürlük yaptıkları zamanda bu millet bunların yolsuzluğu sebebiyle gidecek hastane bulamıyordu, ilacını alamıyordu.

Haberin Devamı

‘Ananas cumhuriyeti kuralım’ demediler
Başbakan Erdoğan, ÖNDER ve Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte imam hatip öğrencilerinin gösterisini izledi. Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören dünyanın 60 ülkesinden öğrenci mehter konseri verdi. Öğrenciler, Erdoğan’la fotoğraflar çektirdi. Erdoğan, nice hayırseverler, yürekli gönül dostlarının imam hatip okulları için hizmet ettiğini belirterek, “İktidar peşinde olmadılar. Para peşinde hiç olmadılar. Şöhret peşinde olmadılar. Örgüt kuralım demediler. Paralel devlet kuralım demediler. Saadet zinciri oluşturalım demediler. Hükümetler kurup hükümetler yıkalım, istediğimizi düşürüp, istediğimizi yüceltelim demediler. Uluslararası şebekelere maşalık yapalım demediler. Sermaye yönetelim, devlet içinde devlet olalım demediler. Ananas cumhuriyeti kuralım demediler” dedi.

Haberin Devamı

ÇİÇEKLER KIZLARA
Başbakan Erdoğan, imam hatip öğrencilerinin kendisine çiçek vermek istemesi üzerine, kızları Esra Albayrak ile Sümeyye Erdoğan’ı sahneye çağırdı. Erdoğan çiçekleri kızlarının almasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!