Evlatlık eşeği, sahibine iade etti

Güncelleme Tarihi:

Evlatlık eşeği, sahibine iade etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2001 01:34

Güneş Taner, evlát edindiği eşeğinden oldu. Taner'in sokakta bulup villasında beslemeye başladığı eşekle ilgili haber, dünkü Hürriyet'te yayımlanınca eşeğin sahibi ortaya çıktı.

Dün sabahın erken saatlerinde Taner Ailesi'nin Büyükdere'deki villasına yanında beyaz bir at ve 10 yaşlarında bir erkek çocukla gelen İsmail Güzel adındaki vatandaş, bahçedeki eşeğin kendisine ait olduğunu söyledi.

Çayırbaşı'nda atla turist gezdirdiğini ve eşeği aynı işi yapması için oğluna aldığını söyleyen Güzel, ‘‘Abe bakanım, bu hayvancağız ekmek paramız. Benim oğlan eşeklik edip kaçırmış ama Allah'tan sen bulmuşsun. Hadi geri verip bir sevap et de işime döneyim’’ dedi. Güneş Taner, İsmail Güzel'den eşeğin sahibi olduğunu kanıtlamasını istedi ve Güzel'in eşeğin ağzındaki çürük dişlerin yerini ve sayısını doğru şekilde söylemesi üzerine inandı.

Güneş Taner eşeğin sahibine, ‘‘Gözüm üzerinde. Bu hayvanı aç bırakır, kötü muamele eder ve bir daha kaçırırsan senden hesap sorarım’’ dedi. Sonra Nasrettin Hoca'dan bir eşek fıkrası anlattı, ‘‘tasarruf tedbiri’’ olarak eşeğini her gün kademeli olarak aç bırakan Hoca'nın eşeğin ölmesi üzerine duyduğu şaşkınlığı hatırlattı ve ‘‘Eşeğe bile bu kadar kemer sıktırmak günahtır. Bir yerden sonra nalları diker, kurtaramazsınız’’ dedi. Üç yaşındaki sevimli eşeğin gidişi en fazla Güneş Taner'in küçük oğlu Kemal'i etkiledi. Kemal Taner, daha sonra eşek için aldıkları birkaç sandık havucu, 50 kilo arpayı ve Atlı Spor Klübü'nden getirttikleri balyalarla samanı da eşeğin sahibi İsmail Güzel'e teslim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!