'Evet'e kani olmuşlar

Güncelleme Tarihi:

Evete kani olmuşlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 00:11

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın “Abdullah Gül”le ilgili açıklamasını, “Hayır kampanyası yapanlar doğrusu artık ‘evet’ çıktığına demek ki tam kani olmuşlar. Şimdi ‘hayır’ grubunun adayı kim olacak, makam dağıtma faslına geçmişler” sözleriyle değerlendirdi. Moldova’ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“(Baykal’ın açıklamaları) ‘Hayır’ kampanyası yapanlar doğrusu artık ‘evet’ çıktığına demek ki tam kani olmuşlar, şimdi ‘hayır’ grubunun kim aday olacak, makam dağıtma faslına geçmişler. Günü gelmeden kimin nereye aday olacağı arayışına girmek, hem millete karşı bir nezaketsizlik hem de birinin bir başkasına makam ikramı demokrasiye çok uymaz. Ama söylediği sözün içinde doğru olan bir şey var. ‘Hayır’ kaybetmiş, ‘evet’ kazanmıştır. Dolayısıyla bu halk oylamasının sonucu bir kez daha onlar tarafından da tescil edilmiş.

(CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Hayır oyu verenler eğitimli’ sözleri) Ne olacakmış eğitimli, eğitimsiz? Oyları yeniden mi sayalım? Eğitimlileri ayrı, eğitimsizlerinkini ayrı sayıp bir katsayıyla mı çarpalım? Bunlar demokrasiyi, milli iradeyi zihinsel olarak kabul etmemenin getirdiği sonuçlardır.

Geçmişte de ‘Çobanın oyuyla profesörün oyu aynı olur mu’ diye birtakım laflar edenlerle bu lafı edenin arasında hiçbir fark yoktur. Demokrasiyi herkes içselleştirmelidir ve demokraside oyların ağırlık merkezi, ağırlığı aynıdır, her oy aynı şekilde temsil edilir.” 

EKMEK VE TUZLU KARŞILAMA
BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Moldova Başbakanı Pavel Filip ile Moldova Devlet Konukevi’ne gelişinde, geleneksel kıyafetli gençlerin ekmek ve tuz ikramıyla karşılandı. Ekmek ve tuz Moldova’da ‘bereket’ ve ‘hoş geldiniz’ anlamı taşıyor. 

BAKMADAN GEÇME!