Evde marjinal hayatlarına devam etsinler

Güncelleme Tarihi:

Evde marjinal hayatlarına devam etsinler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2007 00:00

Osman Yağmurdereli, "Genç Bakış" programının canlı yayınında telefonda tartıştığı Fazıl Say için ağır konuştu.

Haberin Devamı

Evde marjinal hayatlarına devam etsinler
Say'ın programdaki telefon bağlantısında, "Kendisi hakikaten orada Bekir Coşkun'un anlattığı göbeğini kaşıyan adam durumundadır benim gözümde" dediği Yağmurdereli, AKP'ye bir düşmanlık yapıldığını dile getirdi. Yağmurdereli şunları söyledi:  "Fazıl Say öğrencileri tahrik etti. Büyük sanatçı olmak kimseye hakaret etme hakkını vermez. Bana göbeğini kaşıyan adam gibi kötü sözler etti. Bu ülkede birçok ünlü sanatçı yetişti. Sezen Aksu daha mı değersiz. İdil Biret, Suna Kan.... Fazıl Say bu ülkede tek değil. Sürekli gittim, gideceğim diyor. Gitmek istiyorum diyen bir insan durmaz. O saatten sonra bir sürü uçak kalktı. Onu burada tutan mı var. Yüzde 47 oy aymış bir partiyi sürekli karalamaya çalışması onun bu halkı bir türlü anlamadığını gösterir. Onlar evlerinde marjinal hayatlarına devam etsinler. Yüzde 30'la azınlıkta kaldık diyor. Telefondan konuşmakla olmaz. Halkın içine karışmaları gerekir. Bu ülke hepimizin. Ben uzun süredir televizyon programlarına katılmıyordum ama artık gerçekleri ortaya dökmek için konuşmaya devam
/images/100/0x0/55eaf494f018fbb8f8a183dd
edeceğim. Fazıl Say ile ilgili bir pişmanlığım var. Programda gitmesin demiştim. Gidiyorum, gitmek istiyorum diyen bir insan durmaz. Onu tutmak için yasak mı var."
Müjde Ar'dan Fazıl Say'a destek
Önceki akşam NTV'de ekrana gelen "Haydi Gel Bizimle Ol" programında konuşan Müjde Ar, Fazıl Say'ın "Türkiye'den gideceğim" sözlerinin abartıldığını söyledi. Ar, kendisinin de bir gün içinde Türkiyye'yi onlarca kez terk etmeye kalktığı şöyle anlattı: "Sabah 06.30'da kalkıyorum, köpeğimi gezdirmek için. Cebimde poşetim... Köpeğim bir şey yaparsa temizlemek için. Sonra bir bakıyorum biri köpeğine yolun
Evde marjinal hayatlarına devam etsinler
ortasında yaptırmış bırakıp gitmiş. İlk terk etme nedenim bu. Sonra eve geliyorum. Gazetelere bakıyorum. Üç-beş kez de orada terk ediyorum. Televizyon seyrederken de öyle. Mesela buraya gelirken Maslak'ta trafikte takılınca bas bas bağırmak istedim 'gitmek istiyorum' diye. Ama akşam üstü burnuma taze simitle irmik helvası kokusu gelince 'yok iyi burası, kalayım ben burada' diyorum. Kolay mı öyle gitmek." Müjde Ar, Fazıl Say'ın ülkesini sevdiği için böyle bir tepki gösterdiğini, terk etmeyi düşünmekle terk etmenin aynı şey olmadığını da sözlerine ekledi.
Yılmaz Erdoğan: Kulak vermek lazım
NTV'deki programa konuk olarak katılan Yılmaz Erdoğan ise, Fazıl Say'la ilgili, "Fazıl Say'a kulak vermek, onunla oturup dertleşmek lazım. Ne dediğini denlemekte fayda var" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!