Evde bakım hizmeti uygulaması

Güncelleme Tarihi:

Evde bakım hizmeti uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 12:08

“Evde Bakım Hizmeti Uygulaması” ile yapılan ödeme sayesinde vatandaşların bakıma muhtaç engelli yakınlarına sahip çıktığı bildirildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Oktay Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılı Ekim ayında ilgili yasa uyarınca başlatılan bakıma muhtaç engellilere evde bakım hizmetinden Diyarbakır'da şuana kadar 2 bin 800 vatandaşın yararlanmaya hak kazandığını söyledi.
Taş, evde bakımın, yaşamını sürdürebilmesi için bir başkasının yardımına ihtiyaç duyduğu sağlık kurulu raporu ile belirlenen vatandaşlara yönelik bir hizmet modeli olduğunu belirtti.

Engelli vatandaşların bakımını üstlenen birinci dereceden yakınına aylık bir asgari ücret tutarında nakdi yardım yaptıklarını bildiren Taş, bu hizmet modelinden yararlanan aileleri 6 ayda bir kontrol ettiklerini söyledi.

Taş, “Evde Bakım Hizmeti uygulamasından önce vatandaşlar ekonomik yoksunluk nedeniyle ağır engelli yakınlarına bakmak istemiyordu. Bu hizmet sayesinde vatandaşlarımız engelli yakınlarına sahip çıkmaya başladı. Amacımız sevgiye ve ilgiye ihtiyacı olan ağır engellilerimizin ev ortamında yaşamalarını sağlamaktır”dedi.

Bu yardımın dışında elverişsiz şartlarda yaşayan bakıma muhtaç engelli vatandaşlara yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için başka desteklerde de bulunduklarını anlatan Taş, “Bazı ağır engellilere yatak, odalarına ise klima taktırıyoruz. Amacımız yaşamını sürdürebilmek için bir başkasının yardımına ihtiyaç duyan tüm engellilerimizin evde bakım hizmetinden yararlanmasını, aile ortamında hayatlarını sürdürmelerini sağlamak”diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!