Etkinliklerden seçmeler

Güncelleme Tarihi:

Etkinliklerden seçmeler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

TİYATRO

Enka Vakfı'nın düzenlediği Kültür Programı kapsamında bugün saat 20.00'de İzmit Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ‘‘Üç Kuruşluk Opera''yı İstinye'de Enka Vakfı Sadi Gülçelik Spor Sitesi içinde yer alan Enka Oditoryum'da sergileyecek. Ünlü Alman yazar Bertolt Brecht'in yazdığı, Türkçe'ye Yücel Erten'in çevirdiği oyunu İngiliz yönetmen Malcolm Keith Kay sahneye koydu.

Brecht, en tanınmış ve en çok sahnelenen oyunlarından olan ‘‘Üç Kuruşluk Opera''yı John Gay'in ‘‘The Beggar's Opera'' adlı eserinden esinlenerek yazmış. Dilencilerin, hayat kadınlarının, gangsterlerin dünyasından hareketle toplumsal eleştirisini neşeli, canlı ve hareketli bir çerçeve içinde sunan oyunun müzikleri, adı daima Brecht'le anılan Kurt Weill'in imzasını taşıyor. 13 kişilik orkestra ve 23 kişilik oyuncu kadrosuyla gerçekleştirilen ‘‘Üç Kuruşluk Opera''da Engin Benli, Esra Bezen Bilgin, Betül Çobanoğlu, Ahmet Yaşar Özveri, Eylem Tanrısever Sökmener, Mehmet Çevik, Funda İlhan, Veysel Berikan, Meltem Özsavaş, Melih Düzenli, Barış Falay, İbrahim Şendoğan, Zeliha Çetinkaya, Şafak Karali, Serhat Tutumluer, Ufuk Aşar, Tarık Keskiner, Ebru Kara, Aysel Yılmaz, Mehmet Serimer, Fatma Yılmaz, Güzin Gençoğlu, Erkan Venedik rol alıyorlar. Oyunun müzik direktörü Çiğdem Erken, sahne ve kostüm tasarımı ise Efter Tunç'a ait.

Enka Vakfı Sadi Gülçelik Spor Sitesi, İstinye. Tel: (0212) 276 22 14-15

KONSER

Klarinetçi Oğuz Büyükberber'in kurduğu ve değişik müzisyenlerle farklı renkleri bir araya getirmeyi, özellikle de akustikle elektroniği kaynaştırmayı hedefleyen ‘‘Velvele'' projesi, bugün saat 21.30'da Babylon'da tamamen akustik bir formatla seyirci karşısına çıkacak. Oğuz Büyükberber Quintet'te şu isimler yer alıyor: Oğuz Büyükberber (bas klarinet, klarinet, klarinet, alto saksofon), Mike Wilkens (tenor ve soprano saksofon), Tolga Tüzün (piyano), Demirhan Baylan (bas), Cengiz Baysal (davul).

Şeyhbender Sok. 3, Asmalımescit-Tünel. Tel: (0212) 292 73 68

Bilet fiyatları: Masa 5 milyon, ayakta 4 milyon, öğrenci 3 milyon. Biletler Babylon gişesinde, Biletix satış noktalarında ve Biletix Çağrı Merkezinde (0216 454 1555).

Dünyaca tanınmış oda müziği topluluğu Çaykovski Piyanolu Üçlüsü bugün saat 19.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir konser verecek. Konstantin Bogino (piyano), Grigori Zhislin (keman) ve Anatole Liebermann'dan (viyolonsel) oluşan topluluk, gerek teknik gerek ifade bakımından Slav repertuarını yorumlayışıyla Rus ekolünün en iyi temsilcileri arasında sayılıyor. Topluluk, çağdaş bestecilerin eserlerinin tanıtımına da katkıda bulunuyor.

Çaykovski Piyanolu Üçlüsü bu akşamki konserde Haydn'ın ‘‘Üçlü Sol majör'', Şostakoviç'in ‘‘Üçlü Op. 67'', Çaykovski'nin ‘‘Üçlü Op. 50 ’sini seslendirecek.

Bilet fiyatları: 6 ve 5 milyon. Biletler CRR Konser Salonu gişesinde (0212 232 98 30), Biletix satış noktalarında ve Biletix Çağrı Merkezinde (0216 454 15 55).

Amerikalı caz vokalisti Allan Harris ile Kerem Görsev'in geçen yıl yaptıkları ‘‘Laid Back'' adlı albümün konserleri bugünden itibaren 25 Kasım'a kadar AFM Kerem Görsev Jazz Bar'da sürecek. Harris ve Görsev'e kontrbasta Volkan Hürsever, davulda Mehmet İkiz eşlik ediyor. Kulüp konserleri salı, çarşamba, perşembe 22.30'da, cuma ve cumartesi 23.00'te başlıyor.

Abdi İpekçi Cad. 61, Teşvikiye Reasürans Çarşısı alt katı. Tel: (0212) 231 39 50

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!