Etkinliklerden seçmeler

Güncelleme Tarihi:

Etkinliklerden seçmeler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

FİLM

Aksanat'ta bugün 12.30 ve 18.30'da Marcel Carne'nin ‘‘Le Jour se leve / Gün Doğuyor'' adlı 1939 Fransa yapımı filmini videodan (Fransızca orijinal, İngilizce altyazılı) seyredebilirsiniz. Jean Gabin, Arletty, Jules Berry ve Jacqueline Laurent'ın başrollerini paylaştıkları bu film, şiirsel gerçekçilik akımının baş temsilcisi olan Carne'nin 1936-1945 yılları arasında şair Jacques Prevert'le yaptığı işbirliğinin bir ürünü. Jean Gabin filmde karanlık bir şovmenin metresiyle ilişki kuran ve adamı öldürdükten sonra polis gelene kadar gece boyunca kendini odasına kapatan bir işçiyi canlandırıyor. Yönetmen Carne ve senarist Prevert'in Fransız sinemasına bıraktıkları hepsi birbirinden değerli bir avuç film arasında, çoğu bizde de gösterilmiş ‘‘Jenny'', ‘‘Drole de drame'', ‘‘Quai des brumes/Sisler Rıhtımı'', ‘‘Hotel du Nord/Kuzey Oteli'', ‘‘Les Visiteurs du soir/Gece Ziyaretçileri'', ‘‘Les Enfants du paradis/Cennetin Çocukları'' bulunuyor. Carne, 1946'da ‘‘Les Portes de la nuit/Gecenin Kapıları''nın gişede uğradığı başarısızlıktan sonra Prevert'le yollarını ayırmış, savaş sonrasındaki yıllarda eski başarısını yakalayamamıştı. 1973'te film çevirmeyi bırakan Carne 1996'da öldü.

İstiklal Cad. Zambak Sok. 16, Taksim-Beyoğlu. Tel: (0212) 252 35 00

DİA GÖSTERİSİ

Fototrek Fotoğraf ve Doğa Sporları Merkezi çarşamba etkinlikleri kapsamında bugün saat 19.00'da Nevzat Çakır ‘‘Fotoğraftaki Fotoğrafçı'' adlı dia gösterisini sunacak. Giriş ücretsiz.

Meşrutiyet Cad. Ravanda İşhanı No: 85 Kat: 2 Daire 3, Beyoğlu. Tel: (0212) 251 90 14

KONSER

Son olarak ‘‘Bergama Gaydası'' adlı albümü çıkaran Laço Tayfa bu akşam saat 21.30'da Babylon'da bir konser verecek. Nurhat Şensesli (bas gitar), Caner Tepecik (klavye), Volkan Öktem (davul), Mehmet Akatay (ritim, perküsyon), Nuri Lekesizgöz (kanun), Ergun Hepbildik (keman), Özkan Alıcı (bağlama) ve Hüsnü Şenlendirici'den (klarinet) oluşan kadrosuyla Laço Tayfa dinleyicilerini zeybekten Azeri nağmelerine, roman havalarından İstanbul çeşitlemelerine uzanan geleneksel bir müzik yolculuğuna çıkaracak.

Şeyhbender Sok. 3, Asmalımescit-Tünel, Beyoğlu. Tel: (0212) 292 73 68

Bilet fiyatları: Masa 7 milyon, ayakta 6 milyon, öğrenci 4 milyon. Biletler Babylon gişesinden, Biletix satış noktalarından (Beyoğlu ve Ortaköy Raksotek, Caddebostan Galleria, Maslak-Merter ve Göztepe Soyak MMM Migros, Akmerkez-Taksim ve Suadiye Vakkorama) ve Biletix Çağrı Merkezi'nden (0212 454 1555) temin edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!