ETA'nın silah bırakması öncelikli şart

Güncelleme Tarihi:

ETAnın silah bırakması öncelikli şart
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2006 12:33

İspanya'da son 40 yıldır devam eden ETA terörünün sona ermesi için yeni umutlar aranırken, sosyalist hükümet ETA'nın silah bırakmasını öncelikli şart olarak gösteriyor.

Haberin Devamı

ETA'nın son yayınladığı ve silah bırakmadan bahsetmediği bildirisinde Bask bölgesinin geleceği için “şimdi adım atma zamanıdır” demesi, beklentileri karşılamadığından mevcut durumu değiştirmedi. İspanya hükümeti, silah bırakmadığı taktirde ETA'nın yayınladığı bildiriler hakkında değerlendirme yapmayacağını belirtti. İspanyol basınında Başbakanlık kaynaklarına dayandırılarak verilen haberlerde, Bask bölgesinde “bir barış sürecinin başlamasına yönelik hükümetin umudunu muhafaza ettiği” ve “eğer bir fırsat doğarsa bunu değerlendirmekten yana olduğu” kaydedildi.
Zapatero Hükümeti, Bask bölgesinde barışın uzun ve zor bir süreçten geçeceğinin altını çizerken, terör örgütüne yönelik tüm polis baskısının devam edeceğini vurguladı.

Öte yandan bir araştırma şirketinin anketinde, İspanyolların yüzde 77'sinin silah bırakması halinde ETA ile müzakere yapılmasını desteklediği iddia edildi.

Haberin Devamı

Hükümetteki Sosyalist İşçi Partisi'nin yayın organlarından Cadena Ser'in Pulso metro adlı şirkete yaptırdığı ankette, İspanyolların çoğunluğunun ETA'nın silah bırakması halinde başbakan Zapatero'nun terör örgütüyle müzakere yapmayı denemesi gerektiğini savunduğu kaydedildi.  İspanyollar, ETA'nın siyasi kollarına ve mahkumlarına yönelik herhangi bir affaysa karşı çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!