Esrarlı bisküvi

Güncelleme Tarihi:

Esrarlı bisküvi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

5 operasyonda 1 trilyonluk uyuşturucu ele geçirildi. Avrupa'ya sevkedilecek kamyon dolusu bisküvi ve pizza paketlerinin içinden 400 kilo iyi kalite esrar çıktı.

Geçen yıl toplam 1 ton eroin ele geçiren İstanbul Narkotik Polisi, yeni yılın ilk günlerinde peşpeşe gerçekleştirdiği 5 ayrı operasyonda uyuşturucu kaçakçılarına büyük darbe indirdi. Operasyonlar sonucu piyasa değeri yaklaşık 1 trilyon lira olan 400 kilo iyi kalite Afgan esrarı, 67 kilo 28 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucularla ilgili olarak 24 kişi gözaltına alınırken, 9 otomobil, bir kamyon, bir TIR, 3 tabanca, 1pompalı tüfek ve uyuşturucudan elde edildiği belirlenen 19 bin marka el konuldu.

Kilosu 5-6 bin marka satılıyor

Hazır pizza ve bisküvi paketleri içinde Avrupa'ya kaçırılmak istenen ve ‘Siyah Afgan’ olarak tanımlanan esrarın piyasa değerinin çok yüksek olduğu Avrupa ülkelerinde kilosunun 5-6 bin marka kadar satıldığı belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir yaptığı açıklamada operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucunun büyük bir bölümünün pazarlanmak üzere yurtdışına çıkarılmak istendiğini belirterek, ‘‘Mücadelemiz devam edecek’’ dedi.

Eroinleri klimaya saklamışlar

VAN'dan İstanbul'a giden bir yolcu otobüsünde 44 kilo 549 gram saf eroin bulundu. Piyasa değeri yaklaşık 90 milyar lira olan uyuşturucuyla ilgili olarak 3 kişi yakalandı. Van terminal çıkışında durdurulan Van Seyahat Firması'na bağlı 34 VAL 03 plakalı otobüste yapılan aramada, aracın üstünde bulunan klimanın korkulukları içine gizlenmiş birer kiloluk paketler halinde 44 kilo 549 gram saf eroin bulundu.

6 kişi aranıyor

Otobüs şoförü Kemal Tam, ikinci şoför Hamdullah Azdır ve muavin Nihat Tam gözaltına alınırken, uyuşturunun naklini düzenlediği belirlenen firma sahiplerinden Yılmaz, Necdet, Yavuz ve Zeki Sevimli kardeşlerle Suat Tam ve firmanın İstanbul sorumlusu Sinan Gökdere'nin arandığı belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!