Esrarengiz ölüm

Güncelleme Tarihi:

Esrarengiz ölüm
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

19 yaşındaki dansöz Fatma Kaplan, İzmir'deki evinin bahçesinde önceki gün ölü bulundu. Genç kadının 3'üncü kattan nasıl düştüğü anlaşılamadı.

Hakkâri'de vatani görevini yapan eşi Ahmet Kaplan'ın üç yıl önce kaza mı, intihar mı olduğu belirlenemeyen ölümünün ardından 19 yaşındaki Fatma Kaplan, annesinin evine dönmedi ve İzmir'de kayınvalidesiyle oturmaya başladı. Genç kadın, bir yıl önce iki görümcesi gibi dansözlük yapmaya başladı. Fatma Kaplan, sabaha karşı ‘Tuğçe’ takma adıyla çalıştığı Basmane'deki Mavi Kelebek adlı pavyondan, Eskiizmir semtindeki evine geldi. Bir süre kayınvalidesi Şahsen Kaplan'la oturan genç kadın, daha sonra odasına yatmaya gitti.

Eve alkollü gelmiş

Sabah erken saatlerde apartmandan çıkan bir komşu, Fatma Kaplan'ı kanlar içinde yerde yatarken buldu. SSK İzmir Hastanesi'ne kaldırılan genç kadın kurtarılamadı. Olayı komşularından öğrendiğini ve gelininin bir sorunu olmadığını söyleyen kayınvalide, ‘‘Oğlum öldükten sonra gelinim bizimle kaldı. Eve katkıda bulunmak için dansözlük yapmaya başladı. Gece geldiğinde çok alkollüydü. Merdivenlerden zor çıkardım. Bir süre oturduk, sonra gidip yattı’’ dedi.

Değişik ihtimaller var

Soruşturmaya başlayan polis, genç kadının dengesini kaybederek düşmesi, intihar etmesi ya da bir başkası tarafından itilmesi ihtimallerini değerlendiriyor. Polis ayrıca 21 yaşından küçük kadınların içkili yerlerde çalıştırılmasının yasak oluşu nedeniyle Fatma Kaplan'ın çalıştığı pavyonla ilgili soruşturmaya başladı. Nöbetçi Savcı, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!