Esrarengiz hırsızlık

Güncelleme Tarihi:

Esrarengiz hırsızlık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

CHP'li Sabri Ergül'ün Meclis'teki odasına giren iki kişi, milletvekilinin kimliği, çek defteri, araç giriş kartı ve bazı dokümanları çaldı. Ergül'ün milletvekili kimliğiyle bilgisayar

satın almak isterken yakalanan Ömür Yıldırım adlı hırsızın, RP Lideri Erbakan'ın yakın koruması olduğu belirlendi.

CHP İzmir Milletvekili Sabri Ergül'ün TBMM'deki odası Ömür Yıldırım ve Ramazan Özdemir adlı iki kişi tarafından soyuldu. Soygunun amacı hakkında henüz bir bilgi edinilemezken, yakın koruma altındaki Ergül'e bir suikast hazırlığı olup olmadığı yolunda soruşturma başlatıldı. Yıldırım'ın, bir süre RP Lideri Necmettin Erbakan'ın yakın korumalığını yaptığı ve halen RP Gümüşhane Milletvekili Lütfü Doğan'ın başkanlığını yaptığı İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı'nda sekreter olarak görevli olduğu belirlendi.

1978 doğumlu Yıldırım, geçen salı günü saat 19.30'da, yanında 1977 doğumlu Özdemir olduğu halde, daha önce çaldığı anahtarla kapısını açarak, Ergül'ün TBMM Halkla İlişkiler Binası B Blok'taki odasına girdi. Ergül'ün çek defteri, milletvekili kimliği, araç giriş kartı ve malvarlığıyla ilgili bazı bilgileri alan hırsızlar, daha sonra ellerini kollarını sallayarak çıkıp gittiler. Hırsızlar, önceki gün, çaldıkları milletvekili kimliğini kullanarak bilgisayar almak isterken, Ergül'ü televizyonlardan tanıyan satıcının kuşkulanıp yan odadan polise telefon açması üzerine yakalandı.

MECLİS GİRİŞ KARTI Bu arada Yıldırım'ın, ‘Meclis Sürekli Giriş Kartı’ taşıdığı ve Meclis'te sık sık bazı RP'li milletvekillerini ziyaret ettiği belirlendi. Hırsızların, yakalandıktan sonra, ‘‘Biz Erbakan'ı koruyan Sakarya Grubu'ndanız’’ diye kendilerini kurtarmaya çalıştığı öğrenildi. Hırsızlar, dün Çankaya Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandıktan sonra Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Emniyet yetkilileri olayı çok yönlü araştırdıklarını bildirdi.

ERBAKAN'IN KORUMASI Bu arada Ankara Emniyet Müdürü Mehmet Cebe, İzmir'de bulunan Sabri Ergül'ü telefonla arayarak, olayı aktardı ve Yıldırım'ın bir süre RP lideri Necmettin Erbakan'ın korumalığını yaptığını bildirdi. Cebe, Ergül'den Ankara'ya gelmesini isteyerek, ‘‘Savcılıktan izin alıp gözaltı süresini uzattık. Olayı derinleştiriyoruz. Sizin de bilginize ihtiyacımız var’’ dedi. Bunun üzerine Ergül, dün akşam uçağıyla Ankara'ya döndü.

Korumaya alındı

Hürriyet'e bilgi veren Sabri Ergül, ‘‘Ben bir haftadır İzmir'de bulunuyorum. Bu kişiler benim Ankara'da olmamamdan yararlanarak, odama girmişler. Milletvekili lojmanlarındaki evime de evrak çalmak amacıyla girilmiş olmasından endişe ediyorum’’ dedi. Ergül, TBMM'de eski RP'li Şevki Yılmaz'ı pankartla protesto etmesinden bu yana sık sık tehdit edildiğini ve bu nedenle emniyet tarafından özel korumaya alındığını da açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!