Eskişehir'de sahipsiz çocuk kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde sahipsiz çocuk kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2004 14:47

Eskişehir Valiliği, madde bağımlısı, sokakta yaşayan, mahkeme kararıyla yurda yerleştirilen, dilencilik yaptırıldığı ve sokakta çalıştırıldığı tespit edilen 46 çocuğu topluma kazandırmak ve meslek sahibi olmalarına imkan sağlamak için Çocuk ve Gençlik Merkezi kurdu.

Haberin Devamı

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Basri Canbaz ve diğer yetkililer Osmangazi Mahallesi'nde kurulan Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Çalışıcı, sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocuklarla gençleri, bedensel, ruhsal ve duygusal gelişimleri açısından tehlike yaratabilecek risklerden korumak ve temel ihtiyaçlarını gidermelerine yardımcı olmak için bu merkezi kurduklarını söyledi.

Kentte, aileleriyle ilişkileri kesilen, banklarda, parklarda, bankamatik kabinlerinde ve köprü altlarında savunmasız yaşamak zorunda kalan çocuk ve gençlerin bulunduğunu belirten Çalışıcı, bu çocukların sağlıklı birer fert olarak yetişmelerine imkan sağlamak için rehabilite merkezlerinin kurulmasının zorunlu olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

MADDE BAĞIMLISI 12 ÇOCUK CEZAEVİNDE...

Çalışıcı, kentte madde bağımlısı, sokakta yaşayan, mahkeme kararıyla yurda yerleştirilen, dilencilik yaptırılan ve sokakta çalıştırılan 46 çocuk olduğunu belirlediklerini ifade ederek, bunlardan 18 yaşından küçük 14 çocuktan 5'inin ve 18 yaşından büyük 32 gençten 7'sinin cezaevinde bulunduğunu kaydetti.

Bu çocuklardan 45'inin ailesi bulunduğunu, birinin ise kimsesi olmadığını anlatan Vali Çalışıcı, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmete giren merkezde, koruma altına alınacak çocuk ve gençlerin sosyalleşmesini sağlayıcı her türlü kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin düzenleneceğini bildirdi.

Vali Çalışıcı, merkezde görev yapacak personele ilişkin çalışmalar ile altyapı çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

MOBİL EKİP KURULDU

Vali Çalışıcı, sokak çocuklarının tespit edilmesi için polis, avukat, psikolog, uzman ve gönüllülerden oluşan bir “mobil ekip” kurulduğunu belirterek, ailesi olan madde bağımlısı çocukların gerekli işlemlerin ardından ailesine teslim edileceğini, ailesi olmayan çocukların ise İl Sosyal Hizmetler ile Sağlık Müdürlüğü'nün işbirliğiyle İstanbul'da bulunan Alkol Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi'ne (AMATEM) gönderilerek tedavi ettirileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Bu merkezin çocukların her türlü ihtiyacının karşılandığı adeta yuvaları niteliğinde bir sosyal mekan olacağını ifade eden Vali Çalışıcı, “Çocuklar buraya zorla getirilmeyecek. Mobil ekipte yer alan uzmanlar ve psikologlar çocukları ikna edecek. Bu ay hizmete girecek merkezde 1 çocuğu kurtarsak bile dünyalar bizim olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!