Eskişehir'de Gezi Parkı'na destek mitingi

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde Gezi Parkına destek mitingi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 19:31

ESKİŞEHİR’de, Taksim Gezi Parkı eylemcilerine destek için çadırların kurulduğu Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan 5 bini aşkın kişi ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.

Espark Alışveriş Merkezi önünde akşam saatlerinde toplanan kalabalık ’Hükümet istifa’ sloganları atarak kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Üniversite Caddesi’nden yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki 2 Eylül Caddesi’ne kadar yürüyen aralarında bebek arabalı annelerin, kucağında çocuk olan babaların bulunduğu kalabalık Süleyman Çakır Lisesi önünde basın açıklaması yaptı.

Eskişehir Direniş Meydanı adına basın açıklamasını Eğitim- Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı okudu. Şanlı Atatürk Stadyumu, Süleyman Çakır Lisesi ve eski Kılıçoğlu Sineması binalarının korunması gerektiğini söyledi. Taksim Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitiren Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş’ın ailelerinin acılarını paylaştıklarını söyleyen Ali Paşa Şanlı "Şu an Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Ali İsmail Korkmaz ve 1’i polis 3 ölü, 48’ı ağır 4 bin 785 yaralı, görme yetisini kaybetmiş 10 yurttaşımıza acil şifa dileklerimizi iletmek istiyoruz. Ne yazık ki toplumun demokratik ve insan hakkı eksenli taleplerinin barışçıl ve demokratik şekilde ortaya koymasına karşı iktidar şiddet baskı ve yasakçı politikalarına devam etmektedir. Bu nedenle Eskişehir Direniş Meydanı olarak taleplerimizin hükümet tarafından biran önce yerine getirilmesi için somut adımların atılmasını bekliyoruz" dedi.

Göstericiler, yapılan basın açıklamasının ardından yürüyerek tekrar Espark Alışveriş Merkezi önüne döndü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!