Eskişehir'de BDP İl Başkanı gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde BDP İl Başkanı gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2010 12:23

ESKİŞEHİR'de iki grup üniversite öğrencisi arasında çıkan kavgaya müdahalede bulunan polislere taşlı saldırıda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 34 kişiden 22'si Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı Yusuf Karataş'ın da bulunduğu 12 kişinin sorgusu ise sürüyor.

Olaylar, dün saat 17.30 sıralarında, Büyükdere Mahallesi Gençlik Bulvarı'ndaki Kredi ve Yurtlar Kurumu Dumlupınar Kız Öğrenci Yurdu önünde meydana geldi. İddiaya göre sol görüşlü bir öğrenci, yurt önünde kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğrayarak kolundan hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından saldırıyı protesto etmek için yaklaşık 50 kişi yurt önünde toplandı. Kürtçe slogan atıp Muğla'da meydana gelen olayları da protesto eden grup, yoldan geçen ve sağ görüşlü oldukları belirtilen 3 öğrenciyle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine yurdun özel güvenlik görevlileri polisi aradı. Sağ görüşlü 3 öğrenci olay yerinden uzaklaşırken gelen polisler, sol görüşlü öğrencilerin taşlı saldırısına uğradı. Olaylarda 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı, bir polis aracının camı kırıldı. Polis, aralarında BDP İl Başkanı Yusuf Karataş'ın da bulunduğu 34 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 34 kişiden 22'si serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan BDP İl Başkanı Yusuf Karataş ile Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri oldukları belirtilen Melih Şahkaya, Yasin Akşin, Yağmur Keskin, Erhan Dağ, Mürşide Duruk, Eyüp Çelik, Refik Karabalık, Abdülsamet Ot, Gökhan Kaplan, Şaban Satılmış ve Ferhat Korkmaz’ın sorgulamalarının ardından ‘Polise nitelikli fiili saldırı, kasten yaralama, devlet malına zarar, görevli memura saldırı’ suçlarından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

Gözaltındaki şüphelilerden Yağmur Keskin ve Mürşide Duruk'un Eskişehir'de bir süre önce polisin düzenlediği operasyonda KCK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındıkları ve çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi.

Bu arada gözaltına alınan BDP İl Başkanı Yusuf Karataş, polisler tarafından sağlık raporu için getirildiği Devlet Hastanesi'nde gazetecilere “Olayları yatıştırmak istedim beni gözaltına aldılar” dedi.

Gözaltına alınan üniversiteli kız ve erkek öğrencilerin kelepçe takılarak hastaneye sağlık raporu alınmaya getirilmeleri dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!