Eskişehir’de renkli ve müzikli tren günü

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir’de renkli ve müzikli tren günü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2011 00:00

Dün 22’nci durağı Eskişehir’e gelen Hürriyet Hakkımızdır Treni’ni, Bando Es-Es grubundan Anneler Halkoyunları Topluluğu’na, işitme engelli perküsyonculardan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine rengârenk bir kalabalık karşıladı.

Haberin Devamı

HÜRRİYET Gazetesi yazarları Yalçın Bayer, Mehmet Y. Yılmaz, Ahmet Hakan, Faruk Bildirici, Uğur Ergan ile Bölgeler Yayın Yönetmeni Nejat Seçen’in içinde bulunduğu tren, garda Eskişehirspor taraftarlarının oluşturduğu Bando Es-Es Grubu ve Tepebaşı Belediyesi’nin Anneler Halk Oyunları Topluluğu tarafından karşılandı.
Treni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcıları Mehmet Kalyoncu ve Rıza Dalan, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rukizan Sızanlı, CHP milletvekili adayları Kazım Kurt ve Gaye Usluer ziyaret etti.
TEGV Atatürk Eğitim Parkı öğrencilerinin ritim gösterisi sundukları etkinliği Sosyal Hizmetler  İl Müdürlüğü Halis Toprak Çocuk Yuvasında kalan çocuklar ve Eskişehir’de dün yapılan karşılaşmalar sonra şampiyonluğu kazanan Eskişehirspor U 13 Futbol takımı oyuncuları da izledi.
Kentin cazibesi artacak
Hürriyet yazarları trende düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcıları Mehmet Kalyoncu ve Rıza Dalan ile sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldi. Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, “Hürriyet Gazetesi’nin kamuoyu oluşturmak açısından yapmış olduğu hizmetlere destek vermek için burada bulunuyoruz” dedi.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise Eskişehir’in cazibe merkezi haline gelmesi nedeniyle göç aldığını söyledi. Yüksek Hızlı Tren’in seferlere başlamasının Eskişehir’in potansiyelini artırdığını, bunun yanı sıra her gün Türkiye’nin dört bir yanından insanların turist olarak Eskişehir’e görmeye geldiklerini anlatan Büyükerşen, “Hızlı Tren İstanbul bağlantısı da tamamlanınca Eskişehir tam cazibe merkezi olacak, buna hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

İŞİTME ENGELLİ PERKÜSYONCULARDAN ÇAĞRI:

'Altyazı hakkımız'

Eskİşehİr Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu KeKeÇa Topluluğu da dün Hürriyet Treni’ndeydi, yetkililerden bir de talepleri vardı.
Beden perküsyonu alanındaki çalışmalarıyla tanınan Tugay Başar koordinatörlüğünde, Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Zekiye Doğan’ın girişimleriyle 2006 yılında çalışmalarına başlayan KeKeÇa Topluluğu “her beden duyar” diyor. Enstrümana gerek duymaksızın, kişilerin bedenlerini kullanarak hem bireysel hem de topluluk halinde yapılabildikleri bu çalışma, özellikle işitme engelli gençlerin dahil olabildiği, içinde görme ve hissetme duyularını da barındıran bir iletişim şekli. Beden perküsyonu yapan engelli gençler sesleri bedenleri yoluyla algılıyor.
Kendi kendini çal
Anadolu Üniversitesi Engelli Çocuklar Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (İÇEM), Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİLKOM) ve Engelliler Entegre Yüksekokulu (EEYO), işitme engelli ya da işitme kaybı bulunan bireylere eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlıyor. KeKeÇa (Kendin Kendini Çal) Topluluğu ise toplamda 60 kişiye kadar ulaşan, Türkiye ve dünyada beden müziği yapan işitme engelli tek grup. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası pek çok etkinlikte yer aldı.

/images/100/0x0/55ea0cb9f018fbb8f8674f8a

Hürriyet Treni’nde bir taleplerini dillendirdiler: Televizyon izlemek istiyor ancak duyamadıkları için bunu yapamıyorlar, “alt yazı” istiyorlar.  Birleşmiş Milletler’in Türkiye’nin de imzaladığı kararını hatırlatıyorlar. Karar engellilerin kültür ve sanat etkinliklerine erişim hakkıyla ilgili. 1000 imza toplayıp RTÜK’e göndermişler ancak henüz bir geri dönüş olmamış. “Alt yazı hakkımız, hemen şimdi” diyorlar.

Haberin Devamı

HÜRRİYET SATIŞ EKİBİ TRENDE BULUŞTU

Hürriyet Pazarlama Grup Başkanı Tijen Mergen, Dağıtım Planlama Koordinatörü Müfit Utkusoy, Saha Operasyon Müdürü Güven Güveli ve Hürriyet ek ve yan yayınlardan sorumlu Marka Müdürü Neslihan Yönet, dün Hürriyet Treni’nde Eskişehir Yaysat Bölge Başbayii Murat Korkmaz, Bölge Müdürü Fatih Erikli, Bölge Müdür Yardımcısı Oğuz Akyürek ve son satıcılarla toplandı. Toplantıda bölge eki Hürriyet Eskişehir Gazetesi değerlendirilerek, bölgede yaşanan sorunlar ve öneriler ele alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!