Eski rektör cami bahçesine mezarını yaptı

Güncelleme Tarihi:

Eski rektör cami bahçesine mezarını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2010 14:08

MİLLİ Eğitim eski bakanlarından ve Marmara Üniversitesi'nin eski Rektörü emekli Prof. Dr. 87 yaşındaki Orhan Oğuz, babasının adını taşıyan Eskişehir’deki Hacı Hakkı Oğuz Camii bahçesine kendi mezarını yaptırıyor. Cemaatten bazı kişiler Oğuz’un cami bahçesine mezarını yaptırmasına tepki gösterdi.

Emekli Profesör Orhan Oğuz, Eskişehir’in Gökmeydan Mahallesi’nde babasından kalan bir arsayı cami yapımı için bağışladı. 1996 yılında yapılan camiye Hacı Hakkı Oğuz Camii adı verildi. Anadolu Üniversitesi’nin kurucularından ve RTÜK eski Başkanı da olan Prof. Dr. Orhan Oğuz, babasının adını taşıyan Hacı Hakkı Oğuz Camii bahçesine kendi mezarının yapılması için başvuruda bulundu. Prof. Dr. Oğuz’un cami bahçesine mezarını yaptırması Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edildi.

CEMAAT TEPKİ GÖSTERDİ

Karar üzerine cami bahçesinde Prof. Dr. Orhan Oğuz’un mezarı için kazı yapılmaya başlandı. Mezarın kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. Cemaatten bazı kişiler cami bahçesine mezar yapılmasına tepki göstererek şunları söyledi:

“Biz cami bahçesinde mezarın yapılmasına karşıyız. Orhan Oğuz, camimize gelip eksiklerimizi gidermiş olsaydı, bizim rızamızı almış olsaydı, böyle bir tepki almazdı. Babası bu caminin sadece arsasını bağışlamış. Cami yapıp, külliyesini yapsaydı veya arsayı bağışlarken oğlunun mezarının buraya yapılması şartını koşmuş olsaydı o zaman kabul edebilirdik. Bu işin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Mezarın buraya yapılması ile vatandaşlar belki mezara dua yerine kötü kelimeler söyleyebilir. Belki 50- 60 sene sonra bu mezar için çok büyük bir evliya olduğu düşünülecek ve burada belki de kurban kesilerek burası türbeye dönüşecek. Camimizin zaten kullanım alanı çok küçük. Orhan Oğuz, kendine özel bir mezar istiyorsa mezarlıktan özel bir yer alsın.”

CAMİ DERNEK BAŞKANI OLUMLU KARŞILADI

Hacı Hakkı Oğuz Camii Yaşatma Derneği Başkanı Süleyman Ülker ise, mezarın cami içine yapılmasının menfaatlerine olacağını, bir zararlarının olmayacağını savundu. Ülker, ”Mezar sayesinde camimiz tanınmış olur. Büyük ilim adamları gelir ve burada dua okurlar, sonrasında da camimize yardımda bulunurlar. Mahalle sakinleri burada mezarı görünce ölümden korktukları için mezara karşı çıkıyorlar” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!