Eski Konya evleri krestore edilecek

Güncelleme Tarihi:

Eski Konya evleri krestore edilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 14:48

Mevlana Müzesi civarındaki Akçeşme Mahallesi'nde yapılan kamulaştırma çalışmaları çerçevesinde bölgede bulunan eski Konya evleri restore edilerek Konya kültürüne kazandırılacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akçeşme Mahallesi'nde devam eden kamulaştırma çalışmalarını yerinde inceledi.

Akçeşme Mahallesi'ndeki çalışmanın amacının Üçler Mezarlığı ile Mevlana Müzesi arasındaki tarihi dokunun ortaya çıkarılması olduğunu ifade eden Akyürek, çalışmanın sonunda eski Konya evlerinden oluşan bir mahallenin Konya'ya kazandırılacağını ifade etti.

Kamulaştırma çalışmalarının ilk bölümünde son aşamaya gelindiğini vurgulayan Başkan Akyürek, şunları kaydetti:
“Tescilli olmayan ve kaldırılması gereken binalar tahliye edildi, şimdi de yıkılıyor. Kamulaştırdığımız tescilli yapıların ise projeleri tamamlanmak üzere. Restorasyonların tamamlanmasıyla 500 yıl öncesinin Konya'sını andıracak bir ortam oluşturarak Konya kültürüne kazandırılacak. Restorasyonu yapılan tarihi binalar sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde kültürel amaçlı kullanılacak. Bu bölge Mevlana Müzesi'ne 300 metre uzaklıkta. Çalışmalar tamamlandığında bazı tur otobüslerinin bu bölgede, bazılarının da Mevlana Kültür Merkezi çevresinde park etmelerine imkan sağlayacağız. Düzenleme tamamlandıktan sonra Mevlana çevresine hiç tur otobüsü girmeyecek.”

Belediye Başkanı Akyürek, ilk bölümü yıl sonunda tamamlanacak proje için ilk etapta 5 milyon YTL ayırdıklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!