Eski kimliğimden tam 23 yıl kaçtım

Güncelleme Tarihi:

Eski kimliğimden tam 23 yıl kaçtım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2007 00:00

<1>Foto <1>galeri Eylem Şenkal'ı herkes milli voleybolcu, model, oyuncu ve sunucu olarak tanıdı.

Eski kimliğimden tam 23 yıl kaçtım

Eylem Şenkal fotoğrafları için tıklayın

Haberin Devamı

Eylem Şenkal'ın solcu şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in kızı olduğu ortaya çıktı. Bu gerçeği tam 23 yıl boyunca herkesten sakladığını söyleyen ünlü model, yaşadığı travmaları Kelebek'e anlattı.
Öldü biliniyorum
Annem ve ben öldü biliniyoruz. Çünkü evimiz yakıldı ve bu olaylardan sonra babam nüfus cüzdanlarımızı değiştirdi. Yani 7 yaşımdan beri kendi nüfus cüzdanımı kullanmıyorum. İlkokula kadar hep kaçtık annemle. Bir de benim annem ve babam evlenmemişlerdi. Yani babamın bütün hakları ilk eşi ile ağabeyimde.
Evim bile olmadı
Babamın sol davaları yüzünden kaçtık. O dönemleri biliyorsunuz, kötü günlerdi. Bizi babamın arkadaşları kaçırdı. İlkokul son sınıfa kadar evim bile olmadı. Erzincan'da, Tunceli'de, Adana'da, yani kaça kaça her yerde kaldık. Bunun ortaya çıkması, bizim bu ülkede durmamamız demek. Kendi nüfusunu kullanmıyorsun, bir düşünsene!
Asıl adım Zeynep
30 yaşındayım ve çok ciddi travmalar atlattım. Ömrüm 'Biz terörist değiliz'i ispatlamaya çalışmakla geçti. Milli Takım'da voleybol oynamamın sebebi de bu, 'Ben gerizekalıyım, salağım' deyip modelliğe girmemin sebebi de bu... Asıl adım Zeynep ama tüm bunlardan dolayı Eylem Şenkal diye bir varlık yaratmışım, işte bu kızı yaşatıyorum ben.
Hasan Hüseyin Korkmazgil kimdir
1927 Gürün doğumlu Hasan Hüseyin Korkmazgil, Ahmet Kaya'nın şiirlerinden bestelediği şarkılarıyla ünlendi. "Acıyı Bal Eyledik", "Acılara Tutunmak" gibi şiirleri bir dönem slogan haline gelen Korkmazgil, öğretmenlik yaptığı yıllarda siyasi eylemde bulunduğu gerekçesiyle görevinden alındı, tutuklandı, hüküm giydi. Kızılırmak kitabı nedeniyle hakkında 142. maddeden dava açıldı, yargılandı, beraat etti. 26 Şubat 1984'te Ankara'da hayatını kayden Korkmazgil, birçok siyasi gecede sahneye çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!