Eski IMF Başkanı’nın avukatı iddialı:Tecavüzden aklanacak

Güncelleme Tarihi:

Eski IMF Başkanı’nın avukatı iddialı:Tecavüzden aklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2011 00:00

New York’ta bir otel hizmetçisine tecavüz girişiminde bulunmakla suçlanan IMF eski başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın avukatı Benjamin Brafman ilk kez dava hakkında konuştu ve “Müvekkilim herhangi bir suçlamayı kabul etmeyecek” dedi.

Haberin Devamı

İSRAİL’in Haaretz gazetesine röportaj veren Brafman, Kahn’ın uzun soluklu bir savaşa hazır olduğunu vurguladı ve “Yapmadığı bir şeyden dolayı suçlanmaktan rahatsız. Ünlü olmasa ve yabancı olmasa mahkeme 6 milyon dolar kefalet istemezdi” diye konuştu. İsrail’e kısa bir seyahat gerçekleştiren ve müvekkili Kahn gibi Yahudi olan avukat Brafman, Kudüs’te haham oğlu ve torunlarıyla hasret giderdi. 62 yaşındaki Brafman daha önce de ünlü isimleri savundu. Bunlar arasında en bilinenleri çocuk taciziyle suçlanan Michael Jackson, mafya babası Salvatore Gravano, online kumar kralı Jay Cohen ve rapçi Jay-Z. 

Babası imammış

Fransız haber ajansı AFP Kahn’ın tecavüz girişiminde bulunduğu iddia edilen hizmetçi kadının Gine’deki evine gitti ve haberi, “O Afrika’nın kuzeybatısında bulunan Gine’de ancak yaya gidilebilecek bir köyden geldi, Kahn’a diz çöktürdü” girişiyle duyurdu.
AFP muhabiri 32 yaşındaki kadının üvey erkek kardeşi Ebubekir’in sözlerini aktardı. Ebubekir, “Kızkardeşim, 13 yaşına kadar yaşadığı Tchiakoulle köyüne 17 yaşında evlenmek için döndü. Kerpiçten evde yaşardık. Zengin bir ailenin oğlu olan kocası ölünce ablasından aldığı parayla ABD’e gitti’ dedi. Genç kadın, okula değil medreseye gitmiş ve Kuran’dan ayetler ezberlemiş. 90 yaşında ölen babası ise imammış.

Haberin Devamı

Bina turistik oldu

Strauss-Kahn’ın kaldığı bina şimdiden turistik cazibe merkezi oldu. Turistik turlarda rehberler tanıtım yaparken “İşte IMF Başkanı’nın ev hapsinde olduğu gökdelen” diye tanıtıyor. Turistler hemen fotoğraf çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!