Eski futbolcuya 30 yıl

Güncelleme Tarihi:

Eski futbolcuya 30 yıl
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yıllarca Fenerbahçe'de oynadıktan sonra futbolu bırakan Arnavut asıllı İsmail Çira, uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Hakkında 30 yıla kadar hapis cezası istenen Çira, duruşmada ‘‘Mali durumum kötüleştiği için uyuşturucu işine karıştım’’ dedi. İstanbul 2 No’lu DGM’deki davada Çira ile birlikte, suç ortakları Musa Kazım Ay, Xhemaıl Pasmaçiu, Hekuran Hoxha, Fatmir Sofia, Abdülselam Turgut tutuklu olarak yargılanıyor.

1991’de Fenerbahçe’de ardından İstanbulspor’da ve Sarıyerspor’da oynayıp futbolu bırakan Çira, ifadesinde uyuşturucu işine 1996’da Bulgaristan’da girdiğini söyledi. ’’Bu yüzden tutuklandım. Cezaevinden çıktıktan sonra alacaklılarım sıkıştırdı’’diyen Çira piyasadan bulduğu 30 kilo eroini Bursa üzerinden Arnavutluk'a göndermeye çalışırken Esenler Otogarı'nda yakalandığını anlattı.

Diğer sanıkların suçlamayı reddettiği önceki günkü celsede Fatmir Sofia dışındaki tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!