Eski dostların müthiş dönüşü

Güncelleme Tarihi:

Eski dostların müthiş dönüşü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Herkes, Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın dönüşünü konuşuyor. Yıldız Kenter, Şükran Güngör ve Eşref Kolçak gibi dev oyuncu dostlarıyla ‘‘Güle Güle’’ filminde buluşan ikili, film boyunca hem güldürüyor hem duygulandırıyor.

YAŞLARI 60 ila 70 arasında değişen 5 sıkı dost, içlerinden birinin 40 yıllık aşkına kavuşması için yıllar sonra tekrar bir araya geldi. Çocuklukları aynı adada geçmiş dostların, birbirlerinin mutluluğu için yapamayacağı şey yoktu. Ve ortaya aşk, dostluk, ve yaşama sevinci üzerine, heyecanlı, hüzünlü, komik ve izleyenleri duygulandıracak bir film çıktı. Cuma günü gösterime girecek olan ‘‘Güle Güle’’ filmi, usta oyunculardan oluşan kadrosu ve konusuyla sinemaseverlerden büyük ilgi gördü.

KÜBALI SEVGİLİ

Zeki Ökten'in yönettiği, Metin Akpınar, Zeki Alasya, Yıldız Kenter, Şükran Güngör ve Eşref Kolçak'ın başrollerini paylaştığı filmde, Akpınar'ın canlandırdığı ‘‘Galip’’, dostlarının yardımıyla Küba'daki sevgilisi Rosa'ya kavuşmaya çalışıyor. Galip'in 40 yıl önce bir görüşte aşık olduğu ve 40 yıldır görmediği Kübalı aşkına kavuşması için dostları Zeki Alasya, Yıldız Kenter, Şükran Güngör ve Eşref Kolçak ellerinden geleni yapıyor, hatta banka bile soyuyor.

İLKLERİN FİLMİ

Türk - Macar - Fransız ortak yapımı olan ‘‘Güle Güle’’ ile ilk kez bir film, 25 ülkenin temsilcilerinden oluşan Avrupa Konseyi Sinema Destekleme Fonu (Eurimages)'ndan bütün üyelerin oybirliğiyle finansman desteği aldı. Filmin öyküsü yazıldıktan sonra hikayenin Avrupa medyasının ‘‘Yüzyılın Aşkı’’ olarak sunduğu, 2'nci Dünya Savaşı sırasında tanışan İtalyan Luigi ve Yunanlı Angeli'nin bir türlü kavuşamayan ve 60 yıl süren inanılmaz aşklarıyla örtüştüğü görüldü. Film, Fatih Altınöz'ün ilk sinema filmi senaryosuydu. Zeki Ökten'in 11 yıl aradan sonra çektiği ilk film olan ‘‘Güle Güle’’, hem Ökten'in hem de Yıldız Kenter, Şükran Güngör ve Zeki Alasya'nın ilk sesli sinema filmi olma özelliğini taşıyor.

Bozcaada film setine döndü

Bozcaada, eylül ayında iki ayrı sinema filminin çekimlerine evsahipliği yaptı. ‘‘Güle Güle’’ ve ‘‘Eylül Fırtınası’’ isimli filmler usta oyuncuları adada bir araya getirdi. Yönetmen Zeki Ökten- Zeki Alasya, Metin Akpınar, Şükran Güngör, Yıldız Kenter ve Eşref Kolçak'ın oynadığı ‘‘Güle Güle’’ filmini çekerken, Atıf Yılmaz da ‘‘Eylül Fırtınası’’ isimli filmi çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!