Eski BaÅŸbakanlık MüÅŸaviri'nden ilginç iddia

Güncelleme Tarihi:

Eski Başbakanlık Müşavirinden ilginç iddia
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 13:15

Arınç'a suikast iddialarıyla ilgili ortaya birçok iddia atıldı. Bunlardan en ilgincini ise eski Başbakanlık Basın Müşaviri Akif Beki attı.

Haberin Devamı

Başbakan'ın eski basın Müşaviri Akif Beki, Bülent Arınç'ın evinin çevresinde yakalanan iki subayın suikast değil, 'dinleme timi' olduğunu yazdı.
Beki, 'kulağı delik bir arkadaşı'na dayandırdığı yazısında Arınç'ın bir süredir hem yakın, hem de teknik takip altında olduğunu öne sürdü:

"...Bire bir izleniyordu, içeride ve dışarıda 24 saat gözleniyordu.
Ayrıca ‘teknik takip’le, kullandığı her türlü iletişim aracı ve ortam konuşmaları, dinleniyordu.
Arkadaşım özetle, tam bir göz hapsine alındığını söylüyor, Başbakan Yardımcısı’nın...

...Gelelim kulağı delik arkadaşımın söylediklerine...
O akşam aranan şüpheli araçlarda, teknik takipte kullanılan bazı cihazlar yakalanmış.
Dediğim gibi, teyide muhtaç bir duyum bu.
DoÄŸruysa, asker kiÅŸilerin karıştığı yeni bir ‘derin kulak’ skandalıyla karşı karşıyayız demektir..." Â

Haberin Devamı

ÇELİŞKİLİ BİLGİLER

Bazı gazetelerin iddiasına göre ise Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G.’nin evlerindeki aramada TBMM Başkanı Şahin’in ev krokileriyle, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül’ü izleme bilgileri de bulundu.

Arınç’a yönelik izlemenin Mart 2009’da başladığı, Bumerang isimli firmadan 47 gün içinde 25 kez araç kiraladıkları belirlenen Özel Harpçi subayların, Arınç’ın evi çevresinde defalarca güvenlik kameralarına yakalandıkları yazıldı.
Gözaltına alınan 2 subayın dışında kiralama işinde Yüzbaşı O.D. ile Üsteğmen N.D.’nin de kiralama sözleşmelerinde adlarının bulunduğu tespit edildi.
Olayı araştıran terörle mücadele polisine göre GPS cihazı bulunmayan araçlar özellikle seçildi.
Yine bazı gazetelerin haberlerine Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın şehirlerdeki yapılanması olan Seferberlik Tetkik Bölge Başkanlığı’nda çalışıyor.

Aramalarda Albay E.Y.B. adına düzenlenmiş görevi kısmına "muhabir" yazan "Sahte Sarı Basın kartı" ele geçirildiği de iddialar arasında.

Ayrıca gazeteler subayların son durumuyla ilgili de çelişkili bilgiler verdi. Bazıları gözetim altında tutulduğunu bazıları ise askeri savcılık tarafından serbest bırakıldığını yazdı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!