Eski Antalya Belediye Başkanı Aktekin vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Eski Antalya Belediye Başkanı Aktekin vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 10:29

Eski Antalya Belediye Başkanı Mehmet Kenan Aktekin (83) geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1983-1984 yılları arasında Antalya Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Kenan Aktekin, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin'in babası olan Kenan Aktekin için bugün belediye hizmet binası önünde bir tören düzenlenecek. Aktekin'in cenazesi, Muratpaşa Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Uncalı Mezarlığı'nda defnedilecek.

Mehmet Kenan Aktekin, 1927 yılında Adapazarı'nda doğdu. Ankara Polis Koleji'nden mezun olan Aktekin, Ankara Hukuk Fakültesini bitirdi. Aktekin, Isparta, Tokat, Manisa, Konya, Ankara gibi birçok ilde emniyet müdürlüğü yaptı. İstanbul ve İzmir polis okullarında öğretim üyeliği de yapan Kenan Aktekin, emeklilik sonrası Antalya'ya yerleşti.

Kenan Aktekin, bir süre serbest avukatlık yaptıktan sonra 1983-1984 yıllarında Antalya Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Aktekin, evli ve 2 çocuk babasıydı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!