Eski AKP'li başkana tutuklama kararı

Güncelleme Tarihi:

Eski AKPli başkana tutuklama kararı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2006 13:16

AKP'nin eski Demre ilçe başkanı Mustafa Yıldırım (38) hakkında, kendi üzerine kayıtlı ancak AKP İlçe Başkanlığı tarafından kullanılan telefon borcundan ötürü mal beyanında bulunmadığı gerekçesiyle tutuklama kararı çıkartıldı.

Haberin Devamı

AKP'den istifa eden ve halen CHP İlçe Yönetim Kurulu üyesi olan Mustafa Yıldırım, yaptığı açıklamada, AKP'nin kurucu ilçe başkanı olduğunu, partinin kuruluşu sırasında kendi adına abone olduğu bir telefon hattının parti tarafından kullanıldığını söyledi.

Kendisinden sonra amcasının oğlu Osman Yıldırım'ın AKP ilçe başkanlığı yaptığını anlatan Mustafa Yıldırım, her iki dönemde telefon faturalarının düzenli olarak ödendiğini belirtti.

Osman Yıldırım'dan sonra ilçe başkanlığa Veli Sertbaş'ın getirildiğini anlatan Yıldırım, bu süreçte AKP'den istifa ederek, CHP'ye geçtiğini hatırlattı. Yıldırım, Veli Sertbaş döneminde telefon faturalarının ödenmediğine değinerek, “540 YTL telefon borcu birikmiş. Beni savcılıktan çağırarak, mal beyanında bulunmadığımı bildirdiler. Oysa bana borçlu olduğum veya mal beyanında bulunmam gerektiğine ilişkin tebligat yapılmadı. Bugün (cuma) akşama kadar telefon borcunu ödemezsem, tutuklanacağım bildirildi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!