Esir gibiyim dost yok mu

Güncelleme Tarihi:

Esir gibiyim dost yok mu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2013 01:37

Mısır’da darbe sonrası yapılan Müslüman Kardeşler gösterilerini haberleştirirken 17 Ağustos’ta Kahire’deki El Fetih Camisi’nde gözaltına alınan TRT muhabiri Metin Turan, önceki gece Twitter’daki hesabından takipçileriyle şu mesajları paylaştı:

Haberin Devamı

“SEVGİLİ dostlarım, merhabalar. Bana dua eden herkese teşekkür ederim. Size Türkiye’den gelen akrabam kanalıyla ulaşıyorum. Allahıma sonsuz şükürler olsun, çok şükür iyiyim. Sağlığım yerinde. Hapishane şartları çok kötü. 44 gündür hapishanedeyim. Halen esir gibi tutuluyorum. 40 metrekarelik koğuşta 36 kişi beton üzerinde yatıyoruz. 2 tuvalet var, banyo yok. Sayın Dışişleri Bakanım Ahmet Davutoğlu, tutukluluk süresinin uzatılması halinde burada açlık grevi başlayacak. Hapishane karışabilir. Burası kan gölüne dönmeden beni kurtarın. Türkiye’nin müttefik dostları yok mu? Birleşik Arap Emirlikleri ile temasa geçerek beni serbest bırakabilirler.”

SORUŞTURMA BAHANESİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Türkiye’nin Mısır Büyükelçiliği yetkililerinin Turan’ı Türkiye’den giden akrabasıyla görüştürdüğü sırada bu mesajların paylaşıldığını belirtti. Gümrükçü, Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: “Turan için her düzeyde gerekli girişimler yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Mısır’da mesleğini yaptığına ilişkin vize ve akreditasyon belgelerinin örnekleri sunuldu. Ancak Mısırlı makamlar soruşturmanın hâlâ devam ettiği ve bilgi, belgelerin tamamlanmasını beklediklerini söylüyorlar.”

Haberin Devamı

Beton zeminde hamamböcekleriyle

ARALARINDA yabancı basın mensuplarının da bulunduğu 67 kişiyle beraber hakkında 45 gün geçici tutukluluk kararı verilen Metin Turan önceki gün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Savcılık talep ettikçe tutukluluk süresi 15 gün daha uzatılıyor. Mısır cezaevlerindeki şartlar berbat. Kanada vatandaşları tıp doktoru Tarık Lubani ve film yapımcısı John Greyson, Gazze’ye belgesel çekmeye giderken geldikleri Kahire’nin Ramses Meydanı’nda Metin Turan’dan bir gün önce gözaltına alınıp Tora Cezaevi’ne konulmuştu. İkili, tutuklulukları önceki gün uzatılınca açlık grevine başladı. Charlize Theron ve Alec Baldwin gibi ünlülerin de salıverilmeleri için çağrı yaptığı ikili, yakınları aracılığıyla mektup gönderdi. Dövüldüklerini, çırılçıplak soyulduklarını söyleyen Kanadalılar, küçük bir hücrede 36 kişiyle beton zeminde, hamamböcekleriyle beraber yatırıldıklarını belirttiler.

Haberin Devamı

Gözaltına 4’üncü uzatma

Metin Turan’ın gözaltı süresinin dördüncü defa uzatıldığı öğrenildi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre bugüne kadar Turan’ın üç defa 15’er gün uzatılan gözaltı süresi bu defa daha uzun süreli olarak uzatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!