Eşi boğulan Alman kadından uyarı levhası kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Eşi boğulan Alman kadından uyarı levhası kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 00:00

Alanya’da tatil yaptıkları sırada eşi boğulan Alman Haber Ajansı (DPA) editörü Brigitte Flanagan, Oba Beldesi’ndeki plaja uyarıcı levhalar asılması için kampanya başlattı. Flanagan, "Başkaları bu acıyı yaşamasın diye böyle bir girişimde bulunuyorum. Umarım Türk makamları beni dikkate alır" dedi.

ALMAN Haber Ajansı (DPA) editörlerinden Brigitte Flanagan, İrlandalı eşi Liam Flanagan’ın (53) geçen haziran ayında Alanya tatili sırasında boğulması üzerine, "tehlikeli" olarak bilinen Oba Beldesi’ndeki plajına uyarıcı levhalar asılması için kampanya başlattı. Daha önceleri de bu bölgede boğulma olaylarının olduğunu, ancak hiçbir önlem alınmadığına dikkat çeken Brigitte Flanagan, topladığı 200’den fazla mektubu Türkçe’ye çevirterek bir uyarı dosyası haline getirdi. "Artık başkaları da, ters akıntılarla dolu bu tehlikeli sahilde boğulup ölmesin" diyen Flanagan, dosyayı Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan’a vererek önlem alınmasını isteyecek.

Brigitte Flanagan, olaydan sonra aynı plajda pek çok turistin boğulduğunu öğrendiklerini söyledi. Eşini kaybetmenin üzüntüsünü hálá yaşadığını belirten iki çocuk annesi Flanagan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oba Beldesi’ndeki 9 numaralı plajda uyarı işaret ve bayrakları, cankurtaranlar olsaydı eşim yaşıyor olacaktı. Ancak plajda hiçbir şey yoktu. Almanya’ya döndükten sonra benim yaşadığım acıları başkalarına yaşatmamak için eşimin dostları, akrabaları, iş arkadaşları ve komşularımızla bir kampanya başlattık. 230 kişiye mektup yolladım. Onların büyük bir bölümünden Alanya Kaymakamı’nın adına yazılı uyarı mektupları geldi. Bu mektupları Türkçe’ye çevirtip asıllarıyla birlikte dosyaladım. Ağustos ayı sonunda bu dosyayı kendim bizzat götürüp kaymakam beye teslim edeceğim. Kendisine bu plajdaki cankurtaran yetersizliğini gündeme getirmek istiyorum."

İLK KEZ GİTTİK

Alanya’ya eniştesinin davetlisi olarak ilk kez eşiyle birlikte gittiklerini belirten Brigitte Flanagan, yaşadığı acı olayı şöyle anlattı: "Eşim kıyıdan fazla uzak değildi. Yüzme biliyordu. Bir anda imdat sesini duydum. Hemen yanına doğru yüzdüm. Bu arada bir Türk genci yardımımıza koştu. Onunla birlikte eşimi kıyıya

çektik. Ama nefes almıyordu. Cankurtaran geç geldi."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!