Esenyurt'ta sanayi sitesinde kimyasal sızıntı iddiası: 11 iÅŸçi hastaneye kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 05, 2023 15:14

Esenyurt'ta bir sanayi sitesinde elektronik kart üretimi yapılan iş yerinde kimyasal sızıntı olduğu öne sürüldü. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. 11 işçi zehirlenme şüphesiyle ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Olay, saat 14.30 sıralarında Akçaburgaz Mahallesi Alkop Sanayi Sitesi, 1575 sokakta bulunan 180 kişinin çalıştığı elektronik kart üretimi yapılan iş yerinde meydana geldi.

Elektronik kart üretimi yapılan iÅŸ yerinde üretim için kullanılan ham maddelerin reaksiyona girmesi sonucu, kimyasal sızıntı olduÄŸu iddia edildi. Ä°hbar üzerine, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve saÄŸlık ekibi sevk edilirken, iÅŸ yerinde çalışanlar tahliye edildi.Â

Esenyurtta sanayi sitesinde kimyasal sızıntı iddiası: 11 işçi hastaneye kaldırıldı

11 işçi boğazlarında yanma şikayeti ve zehirlenme şüphesiyle çevre hastanelere götürüldü. Yakınlardaki iş yerleri de tedbir amaçlı boşaltıldı. Ekipler, olay yerinde süren yaklaşık 1 saatlik çalışmalarını tamamladı. Hastaneye sevk edilen işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

"2-3 DAKİKADA HERKES ÇIKTI" 

Aynı iş yerinde farklı bölümde çalışan Revziye Eyüpoğlu, "Haberimiz yok çıkın deyince biz çıktık. Kokuyu bile duymadık zaten olay olunca çıktık. Hiç kimse de zarar görmedi. Kart yapıyoruz. Biz kimyadan anlamayız herkesin bir bölümü var. Hepimiz çıktık, 2-3 dakikada herkes çıktı. 180 kişi falanız" dedi.

Esenyurtta sanayi sitesinde kimyasal sızıntı iddiası: 11 işçi hastaneye kaldırıldı

BAKMADAN GEÇME!