Esenyurt'ta yangın paniği! Çevre ilçelerden de görüldü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2023 11:25

İstanbul Esenyurt’ta Şehit Erol Olaçak Kültür Merkezi'nin çatısında başlayan yangın, kültür merkezinin dış cephesine sıçradı. Yangın kısa sürede itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Haberin Devamı

Yangın, saat 11.00 sıralarında Necip Fazıl Kısakürek Mahallesinde bulunan Şehit Erol Olçak Kültür Merkezi'nin çatısında çıktı. Edinilen bilgiye göre, bilinmeyen nedenle başlayan yangın, dış cepheye de sıçradı. Yangın çevre ilçelerden de görüldü. İhbar üzerine polis itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Doğazgaz hattından da alevlerin yükselmesinin ardından İGDAş ekipleri de olay yerine geldi. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışmasının ardından söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, kültür merkezinde ve çevrede park halindeki 3 araçta da hasar oluştu. Kültür merkezi havadan da görüntülendi.

"YAN BİNALARA SIÇRADI"

Yangını gören mahalle sakini Fırat Tuncer ‘’ Büyük bir yangın oldu. Yan binalara sıçradı. İtfaiye ekibi geldi. Patlama sesi de duyuldu. Yaralı yok görünürde ama içeride bir iki kişi vardın onlarda çıktı" dedi.

Haberin Devamı

ESENYURT KAYMAKAMLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Esenyurt Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada" Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi Anka Kuşu Sokak’ta bulunan “Esenyurt Belediyesi Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde” klima arızasından kaynaklandığı düşünülen yangın çıkmıştır. Yangına müdahale eden İtfaiye ekipleri öncelikle merkezdeki personel ve vatandaşlarımızı tahliye etmiş, sonrasında ise alevlere müdahale ederek yangını söndürmüştür. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken kültür merkezinin yakınında park halinde bulunan 3 otomobilde küçük çaplı maddi hasar ve komşu binanın dış yüzeyinde hasar meydana gelmiştir" ifadeleri yer aldı.

Esenyurtta yangın paniği Çevre ilçelerden de görüldü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!