Esenler DTP İlçe Başkanına tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Esenler DTP İlçe Başkanına tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 22:30

İstanbul'da yasadışı gösteri yapmaya hazırlandıkları gerekçesiyle aralarında DTP Esenler İlçe Başkanı Yılmaz Dursun'un da bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Esenler DTP İlçe Başkanı Yılmaz Dursun ile birlikte 7 kişi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, yaşları küçük olan 10 kişi de Çocuk Şube’deki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen aralarında Esenler DTP İlçe Başkanı Yılmaz Dursun’un da bulunduğu 11 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda 42 adet kullanılmaya hazır molotof kokteylli, 2 kutu 16'lık havai fişek, 6 adet bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen metal kutu ve vidalar, 2 adet yeşil ve kahve renkli meşale, 3 adet sapan, 6 adet çeşitli boyutlarda demir ve tahta sopa, 1 adet megafon, 125 adet maske, bol miktarda örgütsel poster ve pankart ile doküman ve yayın ele geçirildiği açıklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!