Eş'e tecavüze 10,5 yıl

Güncelleme Tarihi:

Eşe tecavüze 10,5 yıl
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 12:54

Antalya'da, eşi 26 yaşındaki A.A.'ya tecavüz etmekle suçlanan kamyon şoförü 26 yaşındaki H.A., 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

 Tutuksuz yargılanan H.A., mahkemede karar okunduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada çift boşanma davası açtı.

Kamyon şoförü H.A. ile görücü usulü tanışıp 7 Aralık 2005 tarihinde resmi nikah kıyan A.A., yaklaşık iki aylık evliliği süresince kendisiyle 4- 5 kez zorla ters ilişki kuran kocasının, son olarak 28 Ocak 2006 gecesinde yine zorla ilişki kurduğunu, sabah canının çok yandığını belirterek, ailesine dert yandı. A.A., 30 Ocak 2006 tarihinde eşinden şikayetçi oldu.

A.A. polise verdiği ifadede, canının yandığını ve ağladığını, buna rağmen kocasının ters ilişki kurmaktan vazgeçmediğini, ruhsal bunalıma girdiğini söyledi. A.A., “Eşim evliliğimizin ilk günlerinden itibaren tüm itirazlarıma karşın beni ters ilişkiye zorladı ve girdi. Bu ilişkiler sırasında canımın çok yandığını ve ağladığımı görmesine rağmen eyleminden vazgeçmedi. Daha fazla dayanamadım ve anneme, sonra da babama anlatarak şikayetçi oldum” dedi.

Haberin Devamı

Eşinin şikayetçi olması üzerine ifadesine başvurulan H.A. ise normal ilişki sırasında canının yandığını söyleyen eşi ile kendi rızası üzerine ters ilişki kurduğunu iddia etti. H.A, “Evliliğimizin ilk gününden itibaren eşim normal yoldan birleşmemiz sırasında acı çektiğini belirterek arkadan birleşmemizi istedi. Biz de arka kısımdan yani anal olarak birleştik ve bu 3- 4 kez oldu. En son birleştiğimizde eşimin acı çektiğini söylemesi üzerine bir daha yapmamak üzere sözleştik” diye ifade verdi.

A.A.'nın doktor raporlarında fiili livata yapıldığı tespit edildi. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden A.A.'nın evlilik içi tecavüzden sonra psikolojik dengesinin bozulduğu belirlendi. Ruhsal dengesi bozulan ve psikolojik sorunlar yaşayan A.A.'nın tedavisine başlanırken, H.A., tutuksuz yargılandığı Antalay 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez yargıç karşısına çıktı. Önce 7 yıl hapis cezasına çarptırılan H.A., kadının ruhsal dengesini bozduğu ve bu durumun bundan sonraki yaşamını etkileyeceği gerekçesiyle bu cezayı artırarak 12 yıl 6 aya çıkardı. Duruşmalardaki iyi halini gözönünde bulunduran mahkeme heyeti, H.A.'nın cezasında indirim yaparak 10 yıl 5 ay hapse mahkum etti. Mahkemede karar okunduktan sonra tutuklanan H.A. cezaevine gönderildi. H.A.'nın avukatları karar itiraz etti, ancak sonuç alamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!