Eşcinsel haftası konsolosluktan

Güncelleme Tarihi:

Eşcinsel haftası konsolosluktan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 01:52

Amerikalı ve Türk LGBTİ üniversite öğrencileri, ‘İstanbul 2014 LGBTİ Onur Haftası’ kapsamında Amerikan Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen panelde buluştu. Öğrenciler, hikayelerini ve yaşadıkları zorlukları paylaştı.

Haberin Devamı

“İSTANBUL 2014 LGBTİ Onur Haftası” kapsamında, Amerikalı ve Türk LGBTİ (Lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) üniversite öğrencileri panelde bir araya gelerek üniversite kampuslerinde ve yurtlarında yaşadıkları deneyimleri ve maruz kaldıkları homofobik davranışları aktardılar.

‘İSTANBUL’DA ELA OLDUM’

İstanbul’daki Amerikan Başkonsolosluğu tarafından Tophane’deki Studio X’te düzenlenen panelde, New York University’den Marvin Alfaro, Boğaziçi Üniversitesi’nden Öktem Usumi, İstanbul Üniversitesi’nden Tuğkan Gündoğdu ve Bilgi Üniversitesi’nden Ela Özer deneyimlerini paylaştı. Özer, kendi hikayesini şöyle anlattı: “Samsun’da doğdum, ortaokulda çok kötü şeyler yaşadım, 16 yaşımda anneme açıldım. Daha sonra İstanbul’da Ela oldum. Üniversite hayatıma da Ela kimliğimle başladım, ilk yıllarda çok mutluydum çünkü orada gerçek kimliğimle yani kadın kimliğimle bulunabiliyordum. Ancak birkaç yıl sonra ameliyatla kadın olduğum ortaya çıktıktan sonra arkadaşlarımın bana karşı davranışları değişti. Okulda arkamdan ‘Dönme’ diye bağıranlar vardı. Büyük travma yaşadım. Daha sonra LGBT hareketine katılıp aktivist oldum.”

Haberin Devamı

Amerikan Başkonsolosu Charles Hunter, panelin önemini vurgularken konuya ilişkin hassasiyetini ,“Kişisel bağlantım nedeniyle kendimi mecbur hissettim. Ben geyim ve bunu açıklamaktan çekinmiyorum” sözleriyle anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!