Eşcinsel filmine festival yasağı

Güncelleme Tarihi:

Eşcinsel filmine festival yasağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 09:06

Bangkok Dünya Film Festivali’nde gösterilecek olan, bir gay aşkını ve çatışmacı politikaları konu olan Tayland filminin gösterimi yasaklandı.

Haberin Devamı

Yabancı kaynaklı bir habere göre, Thunska Pansittivorakul yönetmenliğindeki “This Area is Under Quarantine” filmi yasaklanmadan önce festival programında yer alıyordu.

Festival gereği festivale katılmış olan filmler komite tarafından belirlenmektedir. Alt komite değerlendirmeye alıp festivale katılacak olan filmleri belirleyip bir üst komiteye bildirir. Yaşanan bir karışıklıktan dolayı film (This Area is Under Quarantine) değerlendirilmeye alınmamış gözükmektedir. Yeniden değerlendirme gibi bir durum da söz konusu değil çünkü film yasaklanmış ve bu değişemiyor...

Alt komitenin yaptığı bir açıklamada “Bu filmin yayınlanmamasını istemezdik, amacımız bu değildi aslında ama sistem böyle” işliyor. Eylül ayında Bangkok Uluslararası Film Festivali'nde çok daha tartışmalı filmler gösterime girmişti örneğin Antichrist, Dogtooth, ve hiçbir sansür uygulanmadan film gösterildi. Tayland bu uygulamayı Ağustos ayından itibaren uygulamaya başladı”.
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!