Esad'ın kalbine bomba üç hafta önce konmuş

Güncelleme Tarihi:

Esadın kalbine bomba üç hafta önce konmuş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2012 12:34

Suriye devlet televizyonu, Şam'daki Ulusal Güvenlik Kurumu binasına çarşamba günü düzenlenen saldırıda ağır yaralanan istihbarat şefi Hişam İhtiyar'ın bugün ölen saatlerinde öldüğünü bildirdi. Saldırıya ilişkin yeni detaylar açıklayan muhalifler ise bombaların binaya üç hafta önceden yerleştirildiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Ulusal Güvenlik kurumunun başkanlığını yapan İhtiyar, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın beyin takımında yer alan yet

/images/100/0x0/55ea80d7f018fbb8f8843a11
kililer arasında bulunuyordu.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) üstlendiği bombalı saldırıda Esad'ın eniştesi Asıf Şevket, Savunma Bakanı Davud Raciha ve Şam'ın “Türkiye bağlantısı” General Hasan Türkmeni hayatını kaybetmişti.

Şevket, Raciha ve Türkmeni için bugün Şam'da bir cenaze töreni düzenlendi. Hizbullah'ın yayın organı El Manar, törene Beşar Esad'ın kardeşi Mahir Esad'ın da katıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

SALDIRININ YENİ DETAYLARI

ÖSO, Esad rejimine ağır kayıplar verdiren saldırının bir süredir hazırlıkları yapılan bir operasyon olduğunu ve bombaların binanın çatısına üç hafta öncesinden yerleştirildiğini öne sürdü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, ÖSO'dan yapılan basın açıklamasında, saldırıda kullanılan bombaların, üç kattan oluşan Ulusal Güvenlik Kurumu binasının çatısına, üç hafta öncesinden ve üç farklı noktaya yerleştirildiğini iddia etti.

Eylemin birden fazla kişi tarafından gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, düzeneklerin patlatılması konusunda daha önce yapılan girişimlerin başarısız olduğu ancak çarşamba günü bunun başarıldığı ifade edildi.

100 METREDEN PATLATILDI

Saldırının olay yerine 100 metre uzaklıktaki bir noktadan kumanda edilerek gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, eylemin, “uluslararası  dengelerin değiştirilmesi”, “Suriye halkına moral verilmesi” ve “rejimin merkez kadrosuna zarar verilmesi” amacına yönelik olduğu bildirildi.

ÖSO Bölge Koordinatörü Luey el Mukdad, İngiliz Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, toplantının yapıldığı yerde iki bomba olduğunu, bunlardan birinin çikolata paketine diğerinin ise odanın ortasında duran büyük bir çiçek saksısına gizlenmiş olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

MOSSAD ŞÜPHESİ

Bu arada Şam'daki saldırının, İsrail istihbarat servisi Mossad tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği öne sürüldü.

Habertürk gazetesine konuşan ABD'li eski bir istihbarat yetkilisi, saldırının Mossad izleri taşıdığını iddia etti. Yetkili, saldırıyla ilgili olarak, “Baştan aşağı Mossad kokuyor” dedi.

Patlamanın ardından Suriye Enformasyon Bakanı Umran ez Zuabi, İsrail, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye istihbaratlarını suçlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!