Esad, Rusya'ya teÅŸekkür etti

Güncelleme Tarihi:

Esad, Rusyaya teşekkür etti
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 15:02

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, olaylar nedeniyle ülkesine uygulanan yaptırımlara karşı koruma sağladığı için Rusya'ya teşekkür etti.

Haberin Devamı

Rusya'nın devlet televizyonu Kanal Bir ile mülakat yapan Esad, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'ye yaptırım kararını Rusya'nın veto etmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, Şam'ın Moskova'nın devam eden desteğine güvendiğini kaydetti.

 

Krizin ilk günlerinden beri Rusya hükümetiyle sürekli irtibat içinde olduklarını açıklayan Esad, Rus dostlarına Suriye'deki gelişmelerle ilgili ayrıntılı bilgi verdiklerini, Rusya'nın Suriye'nin iç meselelerine siyasi ya da askeri müdahalenin tehlikesinin farkında olduğunu, bu yüzden de BM Güvenlik Konseyi'nde veto hakkını kullanması dahil, uluslararası alanda önemli rol oynadığını bildirdi.

Haberin Devamı

 

Rusya Devlet BaÅŸkanı Dimitriy Medvedev ve diÄŸer Rus liderler, Batıyı,ÂLibya'daki yaptıklarının benzerini Suriye'ye de yapmamaları konusunda ÅŸiddetle uyarıyor. Medvedev, Rusya'nın, Suriye hükümetinin sivillere yönelik ÅŸiddeti durdurması konusundaki uluslararası taleplere destek verdiÄŸini, ancak aynı zamanda muhalefetin aşırı unsurları reddetmesi gerektiÄŸine inandığını söylemiÅŸti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!