Esad güçlerinin karargahına saldırı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Esad güçlerinin karargahına saldırı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 00:00

Suriye'nin başkenti Şam'da Şebiha milislerinin ve güvenlik güçlerinin karargahı olarak kullanılan bir okula isyancılar bombalı saldırı düzenledi. Saldırı Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kurmaylarını hedef alan bir başka darbe olarak nitelendirildi.

Haberin Devamı

Şam Uluslarlararası Havaalanı yolunda bulunan Şehitlerin Evlatları Okulu’nun müdürü, Suriye devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, okulda iki bomba patladığını ve yedi kişinin yaralandığını belirtti. Şam sakinleri ve aktivistler olay yerinden dumanlar yükseldiğini ve ambulansların olay yerine gönderildiğini söyledi.

ŞAM DUMANLAR ALTINDA / WEB TV

Bir hükümet yetkilisi ise Associated Press’e yaptığı açıklamada üç kişinin yaralandığını ifade etti.

Suriye’de faaliyet gösteren isyancı gruplarından Ensar el İslam’ın liderlerinden Ebu Moaz ise Reuters'a yaptığı açıklamada, “Sabah 09.35’te Şebiha milislerinin ve güvenlik güçlerinin haftalık planlama toplantıları için kullanılan bir okula yedi patlayıcı düzenekle saldırı gerçekleştirildi ve iki patlama meydana geldi” dedi.

Haberin Devamı

Ebu Moaz, “Saldırı sırasında binada birçok subay bulunuyordu. Bu operasyonda bir çoğunun ölmüş olmasını umut ediyoruz” diye konuştu.

Okulun çevredeki isyancı mahallelerine ateş açmak için kullanılan bir üsse dönüştürüldüğü öne sürülüyor. Saldırının üst düzey Suriyeli subayları hedef aldığı tahmin ediliyor.

Benzer bir saldırı Temmuz ayında Ulusal Güvenlik Binası’na düzenlenmiş ve Esad yönetiminin önde gelen bakanları hayatlarını kaybetmişti.

HAVAN TOPLARI GOLAN'A DÜŞTÜ
İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Suriye güçlerinin sınırda isyancıların barındığı köylere havan topu saldırısı düzenlediği ancak topların Golan Tepeleri’ne düştüğü bildirildi.

İsrail olayda ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.

ÇOCUKLAR 'TRAVMA' YAŞIYOR
Dünya genelindeki çocuklara yardım amacını güden sivil toplum kuruluşu ‘Save the Children’ ise Suriye’deki çatışmalar yüzünden çocukların ağır travmalar yaşadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Grubun bugün yayınlanan ve Suriyeli çocukların birinci ağızdan yaşadıklarını anlattıkları raporda, çocukların, “vahşice saldırılara hedef oldukları, anne babalarının, kardeşlerin ya da başka çocukların ölümlerini gördükleri, işkenceye tanık oldukları ve hatta maruz kaldıkları” belirtildi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!