Eş katili ormanlık alanda yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Eş katili ormanlık  alanda yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2011 00:00

Bartın’da boşanma davası açan ve devlet korumasında bulunan eşi Rengiye Mersinli’yi (46) öldürdükten sonra kaçan Hasan Mersinli (55) Zonguldak’ın Çatalağzı Beldesi’nde ormanlık alanda yakalandı.

Polis ve jandarma geçen salı günü, çocuklarının gözleri önünde eşini kurşunlayan Hasan Mersinli’yi yakalamak için çalışma başlattı. Bartın’dan gelen jandarma ekipleri, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Hasan Mersinli’nin oturduğu Çatalağzı Beldesi’nde araştırma yaptı. Ekipler şüphelinin beldedeki evine gelebileceğini belirleyip önlem aldı. Dün akşam saatlerinde evin yakınına gelince güvenlik güçlerini fark eden Hasan Mersinli, ormana doğru kaçmaya başladı ancak kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı. Cinayet sonrası Çatalağzı’nda bir yakınının evinde saklandığı belirtilen Hasan Mersinli, jandarma tarafından Bartın’a götürüldü. Hasan Mersinli, gazetecilerin sorusu üzerine “Pişman değilim” diye bağırdı.
Devlet koruması altındayken öldürülen Rengiye Mersinli’nin cenazesi ise dün Bartın’ın Serdar Köyü’nde toprağa verildi. Cenazeye kızlarının yanı sıra İzmir’de vatani görevini yapan oğlu Osman Mersinli de katıldı. Rengiye Mersinli’nin Ankara’da çalışan kızı Oya Mersinli (26), boşanma sürecinde annesinin tarafında olması ve ona maddi destek sağlaması nedeniyle babasının hedefi haline geldiğini söyledi. Oya Mersinli şöyle konuştu: “Cinayeti zekice planlamış. Yaklaşık 10 gün köyde keşif yapmış, kaçacağı yolları belirlemiş. Plakasını da çamurla kapatmış. Birkaç gün önce, kahvede köylülere ‘bir saatlik yolu 40 dakikada geliyorum, yoldaki virajı 120 kilometreyle döndüm, köyden çıkılacak tüm alternatif yolları ezberledim’ diyormuş. Annemi öldürdükten sonra da ‘sırada Oya var. Onu da öldüreceğim’ diye bağırmış.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!