Eş katili ile sevgilisine ömürboyu hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Eş katili ile sevgilisine ömürboyu hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2009 15:11

BOLU’da CHP’li İl Genel Meclisi üyesi 56 yaşındaki Fahrettin Tanyar’ı evindeki yatağında gece uyurken bıçakla öldürmekten yargılanan eşi 44 yaşındaki Serap Tanyar ile sevgilisi 38 yaşındaki Mehmet Çiçek, ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Serap Tanyar, son sözünü soran hakime, sevgilisine bakarak, “Bu adamı tanıdığım için pişmanım” dedi.

Olay geçen yıl Ağustos ayında, Tanyar ailesinin oturduğu Bahçelievler Mahallesi'nde Şerbetçioğlu Apartmanı’ndaki 19 numaralı dairede meydana geldi. Fahrettin Tanyar yatak odasında kalbine ve vücuduna aldığı 8 bıçak darbesiyle öldürülürken, evinde bulunan av tüfekleri alınarak olaya hırsızlık süsü verilmek istendi.

Tüfekler eve 150 metre uzaklıktaki parkta bulunurken, polise çelişkili ifadeler veren Serap Tanyar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polisin yaptığı araştırmada, Serap Tanyar’ın, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde yaşayan Mehmet Çiçek'le ilişkisi olduğu belirlendi. Mehmet Çiçek’in, 4 kez Bolu'ya gelerek Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde memur olan Serap Tanyar ile bir otelde buluştukları, cinayetten 3 gün önce yine bir araya geldikleri ve Fahrettin Tanyar'ı öldürmek için plan yaptıkları bilgisine ulaştı.

Cinayetin ardından kayıplara karışan evli olan Mehmet Çiçek olaydan 5 gün sonra Elazığ’da teslim olurken, Bolu’da çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Bugün, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında Serap Tanyar ve Mehmet Çiçek, ‘Tasarlayarak adam öldürmek’ suçuyla hakim karşısına çıktılar. Öldürülen Fahrettin Tanyar’ın ablasının avukatı Tuncay Alnıak duruşmada yaptığı konuşmada, Serap Tanyar ile Mehmet Çiçek’in olaydan 1 yıl önce Fahrettin Tanyar’ı öldürmek için plan yaptıklarını, Serap Tanyar’ın eşini silahla öldürtmek için olaydan bir yıl önce eve hırsız girdiğini ve mücevherlerinin çalındığını belirterek polise ihbarda bulunduğunu söyleyerek, “Evden hiç bir şey çalınmadı. Sadece ruhsatsız silah çalındı. Bunu da polise söyleyemediler. Bu silah da Mehmet Çiçek’te ele geçti. Yani bir yıl öncesinden cinayeti tasarlamışlar. Ayrıca, Fahrettin Tanyar’ın kızı Tulu Tanyar babasının ‘Serap, Serap’ diye ölmeden önce son feryatlarını duydu” dedi.

Avukatların savunmalarının ardından son sözü sorulan Serap Tanyar, “Bu adamı tanıdığım için pişmanım” derken, Mehmet Çiçek ise diyecek hiç bir şeyinin olmadığını söyledi.

Serap Tanyar ve Mehmet Çiçek, Fahrettin Tanyar’ı birlikte tasarlayarak öldürdükleri gerekçesiyle ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!