Erzurum'da "Terörle mücadale" semineri

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda Terörle mücadale semineri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 12:19

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Hakkı Akçal, “Ülkemizin siyasi, kültürel ve ekonomide rotasını düzelttiği bir dönemde, önünü kesmek için terör olayları ortaya çıkarılmak istenmektedir” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından okullarda görevli rehber öğretmenlerine yönelik “Terörle topyekün mücadele” konulu seminer düzenlendi.

Akçal, seminerde yaptığı konuşmada, bazı ülke ve toplumların hedeflerine ulaşmak için araç olarak kullandığı terör propagandalarının özellikle gençler için büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Duygusallığın ağır bastığı ve otoriteden kurtulma isteğinin hakim olduğu gençlerin terör olaylarından uzak tutulmasında rehber öğretmenlerin önemli rol oynayabileceğini kaydeden Akçal, bu konuda rehber öğretmenlerini gönüllü elçi kabul ettiklerini ifade etti.

Türkiye'nin 30 yıldır iç ve dış düşmanların tehditleri ve bu tehditler sonucu ortaya çıkarılan terör olaylarıyla karşı karşıya bulunduğuna dikkati çeken Akçal, şunları kaydetti: “Türkiye 1968-1980 yılları arasında sağ-sol, 1980'lerden sonra da Türk-Kürt ve laik-antilaik olarak bölünerek, insanlar birbirine kırdırılmak istenmiştir. Özellikle ülkemizin siyasi, kültürel ve ekonomide rotasını düzelttiği bir dönemde sanki önünü kesmek için terör olayları ortaya çıkarılmak istenmektedir.”

Terör örgütlerinin gençler yönelik propaganda çalışmalarıyla ilgili hazırlanan film gösteriminin yapıldığı seminer, basına kapalı olarak devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!