Erzurum'da 300 ev hasarlı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda 300 ev hasarlı çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 13:18

Erzurum'da, önceki gün meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından, başlatılan hasar tespit çalışmalarında, 50 köyde 300 evin hasar gördüğü belirlendi.

Haberin Devamı

Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından sürdürülen çalışmalarda Pasinler'de 18, Tekman'da 25, Erzurum Merkez İlçe'ye bağlı 7 köydeki 300 evde hasar tespit edildiği.  Çalışma yapılan köylerdeki evlerin 279'unun az, 23'ünün orta, 8'inin de ağır hasarlı olduğu belirlendi.

Erzurum Valisi Derya KadıoÄŸlu, "Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kesinsonuç belirlenecek. Evleri orta ve ağır hasar gören vatandaÅŸlarımıza çadır ve gıda yardımında bulunuyoruz. Çalışmalar tamamlandıktan sonra,evleri ağır ve orta hasarlı olan vatandaÅŸlarımıza para yardımı yapmak için talepte bulunacağız. Bu arada depremin verdiÄŸi korku vatandaşımızın üzerinde hala devam ediyor. Ancak vatandaÅŸlarımızın depreme alışması gerektiÄŸini düşünüyorum. Çünkü Erzurum deprem kuÅŸağında bulunmaktadır." dedi.Â

Erzurum'da 29 Mayıs'ta meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrası Valilik, köylerde meydana gelen hasar tespit çalışmalarının ardından Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldığı 112 milyar lira parayı vatandaşlara dağıtmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!