Erzincan'da korkutan yangın

Güncelleme Tarihi:

Erzincanda korkutan yangın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 02:19

Erzincan Yeni Sanayi sitesindeki kozmetik deposunda çıkan yangın kentte korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Kent merkezinden duyulan patlamaların yaşandığı yangına çok sayıda itfaiye aracı müdahale etti. Yaklaşık 2 saatte kontrole alınan yangında İtfaiye Müdürü Sami Karakaş başını işyerindeki demire çarpararak yaralarken, iki itfaiye eri de dumandan zehirlendi.

Yangın akşam saat 22.15 sıralarında Yeni Sanayi Sitesi 1’nci sokak numara 3’te bulunan Yavuz Sekman’a ait kozmetik deposunda çıktı. Henüz çıkış sebebi belirlenemeyen yangın kısa sürede bütün işyerini sardı. Kozmetik deposu olması nedeni ile ardı ardına patlamaların yaşandığı yangın mahalline Erzincan Belediyesine ait itfaiye araçları sevk edildi. İtfaiyenin tüm çabasına yangın kontrol altına alınamazken, yer yer meydana gelen şiddetli patlamalar ve yükselen alevler nedeni ile itfaiye erleri zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

15 İTFAİYE ARACI İLE MÜDAHALE EDİLDİ

Yangının kontrol altına alınamaması üzerine, bölgeye çevre beldelerden, yakın ilçelerden itfaiye araçları sevk edilirken, ayrıca Devlet Hava Meydanları İşletmesine ait 3, ve 3’ncü Ordu Komutanlığına bir itfaiye aracı ile Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde kullanılan TOMA aracı da yangın alanına yönlendirildi. Çok sayıda meraklı vatandaş yangını izlerken, polis ekipleri vatandaşları olası bir tehlikeden korumak için bölgeyi şeritle koruma altına aldı. Yaklaşık 2 saat süren yangın güçlükle kontrol altına alınırken, kozmetik deposu kullanılamaz hale geldi. Kozmetik deposunda hasarın yaklaşık 500 bin lira olduğu öğrenilirken, bitişiğinde bulunan halı yıkama atölyesi, lokanta ve mobilya atölyeside kısmen zarar gördü. Yangında meydana gelen patlamalar nedeni ile kafasını demire çarpan İtfaiye Müdürü Sami Karakaş ile dumandan zehirlenen İtfaiye erleri Eyüp Aka ve Mustafa Polat ambulansla Özel Neon Hastanesine kaldırıldı. Her üç yaralının da durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, çok sayıda itfaiye aracı ile yangına hem su ve hem de köpük ile müdahale edildiğini belirterek, “Kozmetik deposu olması nedeni ile kontrol altına alınma süresi uzadı. Çünkü ara ara patlamalar meydana geldi. Her şey kontrol altına alındıö diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!