Ersever ve adamlarına sadece Birdal soruldu

Güncelleme Tarihi:

Ersever ve adamlarına sadece Birdal soruldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Akın Birdal'a saldırıdan önce Ankara'da Yeşil'le görüştüğü ortaya çıkan Cengiz Ersever ve adamları DGM'ye gönderildi. Emniyet'te, Birdal olayıyla ilgili sorgulanan saldırganlara, diğer ihbarlarla ilgili sorular yöneltilmedi. Olayın ardındaki isim Yeşil ise bir türlü yakalanamıyor.

İHD Genel Başkanı Akın Birdal'a silahlı saldırı düzenleyen saldırganlar, dün Türk İntikam Tugayı Örgütü adına hareket ettikleri iddiasıyla DGM'ye sevkedilirken, Yeşil yine sırra kadem bastı.

Birdal'ın tetikçileri Kerem Deretarla ve Bahri Eken ile Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Ersever, Hasan Hasanoğlu, Ahmet Fulin ve Erkan Ulaş, dün tutuklanmaları talebiyle DGM'ye çıkarıldılar. Birdal'ın öldürülmesi emrini Ersever'e veren Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ise Ankara polisinin son operasyonlarında bulunamadı.

İHBARLAR SORULMADI

Polis, Ersever'in birçok olaya karıştığına ilişkin ciddi ihbarlar olmasına rağmen, bu konuları sorgulamada ele alamadı. Sorguda sadece Birdal'a yapılan saldırı üzerinde duruldu, başka konulara girilmedi. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, birçok olayın üzerine gidememelerinin gerekçesini, yasalara bağladı. Emniyet yetkilisi, ‘‘Bir gün alıp geldik. İkinci gün gözaltı müzekkeresi düzenledik. Üçüncü gün savcılık işlemlerini yaptık. Bir gün yer gösterdik. Sorgulamaya vaktimiz kalmadı’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!