Ersen Martin’e ‘tekme’ davası

Güncelleme Tarihi:

Ersen Martin’e ‘tekme’ davası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2013 01:37

Futbolcu Ersen Martin’in restoran sahibi B.Ç’yi yerde tekmelediği iddiasıyla 5 yıla kadar hapsi istendi. Mekân sahibinin kardeşi L.Ç ise Martin’e küfürden yargılanacak.

Haberin Devamı

BİRİNCİ Lig’de bir dönem fırtına gibi esen ve kariyerinde 13’üncü kulüp olan 2’nci Lig takımlarından Eyüpspor’la anlaşan Ersen Martin (34), hakaret ve yaralama suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak. Beşiktaş, Trabzonspor, Recreativo Huelva ve Kasımpaşa gibi takımlarda oynayan Ersen Martin’in mahkemelik olduğu süreç, iddiaya göre şöyle gelişti:

HAKARET VE DARP

Şişli’de bir rezidansta oturan Ersen Martin, 17 Haziran saat 17.20’de sürekli müşterisi olduğu ve aynı yerde faaliyet gösteren köfteciye gitti. İşletmecilerinden B.Ç’nin yanına giden Ersen Martin, hesap yüzünden tartışıp ‘o… çocuğu’ diyerek küfür etti. Bunu duyan B.Ç’nin kardeşi L.Ç de ‘Küfür etme, o… çocuğu sensin’ dedi. Ortamı yatıştırmak isteyen B.Ç, kardeşiyle futbolcunun arasına girdi. Yaşanan arbede sırasında Ersen Martin, yere düşen B.Ç'yi tekmeledi. Çiftalan kardeşler, polis merkezine giderek şikâyetçi oldu.

‘HASTANEDE UYANDIM’

B.Ç, olayla ilgili şunları söyledi: “Kendisi sürekli müşterimdir. O gün yanıma gelip bana ‘Sen neden benim masama oturan şahsa hesabı sen mi ödeyeceksin diye sordun’ dedi. Ben durumu izah edip arkamı döndüm. Bu sırada bana o… çocuğu demiş. Gerisini hatırlamıyorum. Gözümü hastanede açtım. Kardeşim bana tartışma sırasında Ersen Martin’in suratıma sert bir yumruk attıktan sonra beni yere düşürdüğünü, sonra beni yerde tekmeledikten sonra kaçtığını söyledi. Şikâyetçiyim.” Önümüzdeki günlerde görülmesine başlanacak davanın taraflarından Ersen Martin’in 5 yıla kadar, Martin’e küfür eden L.Ç'nin 6 aya kadar hapsi isteniyor.

‘Asıl mağdur benim’

Haberin Devamı

İFADE veren Ersen Martin asıl mağdurun kendisi olduğunu öne sürdü. Olay günü iki kardeşin işyerinin önünden geçtiğini söyleyen Martin, şunları anlattı: “Ağabeyi geldi. Neden dedikodumuzu yaptığını sordum. O sırada esnaftan Umut E. geldi. Umut’la oradan ayrılırken hiçbir şey dememe rağmen kardeşi L.Ç ‘Sensin o… çocuğu’ dedi. Bu lafı duyunca yanlarına gittim. Bana saldırdılar. Kasıtlı olarak tekme atmadım. İkisinden de davacıyım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!