Eroinle yakalanan Japon turist, tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Eroinle yakalanan Japon turist, tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2009 12:31

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nden polisin Deniz Gümrük Kapısı'na düzenlediği operasyonda bavulunun gizli bölmesinde 5 kilo 550 gram eroinle yakalanan Japon turist Sakae Yoshida tutuklandı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, ihbarı değerlendirerek dün saat 09.30 sıralarında operasyon düzenledi. Ekipler, Bodrum Deniz Gümrüğü'nden feribotla Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isteyen Japon turist Sakae Yoshida'yi durdurdu. Polisleri karşısında görünce telaşlanan Yoshida'nın bavulunda narkotik köpeği ‘Black’ ile yapılan aramada gizli bölmelerde 5 kilo 550 gram eroin ele geçirildi. Sakae Yoshida, gözaltına alındı.

Japonya'daki özel bir şirkette bilgisayar mühendisi olarak görev yaptığı ve iki hafta önce Türkiye'ye giriş yaptığı önce İstanbul ardından Çeşme'de bir süre kaldığı belirlenen Sakae Yoshida, işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Sakae Yoshida kendisini görüntülemeye çalışan gazetecilere İngilizce olarak “Sadece turistim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!