Ernesto kasırgası Meksika'ya ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Ernesto kasırgası Meksikaya ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 14:48

Ernesto kasırgası Meksika'nın Yucatan yarımadasında etkili olmaya başladı.Meteoroloji uzmanları, Karayip denizini geçtikten sonra Honduras ve Belize kıyılarında sele neden olan Ernesto kasırgasının Meksika'nın Yucatan yarımadasında etkisini göstermeye başladığını duyurdu.

Toprak kaymalarına karşı uyaran ABD Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın saatte 140 kilometreye ulaşan sert rüzgarlara sebep olduğunu ve saatte 24 km hızla batıya doğru ilerlediğini açıkladı.

Quanata Roo eyaleti yetkilileri, kasırganın, Cancun kenti ve Cozumel adasıyla tanınan turistik bir bölge olan Yucatan yarımadasının nüfusu az olan bir bölgesinde etkili olduğunu belirtti.

Turizm Bakanı Jaun Carlos Gonzalez, gerekmesi durumunda 80 binden fazla kişinin konaklayabileceği 200'den fazla acil durum sığınağının da hazır olduğunu söyledi.

Savunma Bakanlığı ise bölgede yaklaşık 1000 askerin seferber edildiğini belirtti.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), geçen yıllara oranla bu dönemki kasırga mevsiminin daha sakin geçeceğini tahmin ediyor.

NOAA, bölgede Kasım sonuna kadar 9 ila 15 tropikal fırtınanın oluşacağını, bunlardan yarısının kasırgaya dönüşebileceğini, bazılarınınsa 3. veya daha güçlü kategorilere ulaşabileceğini tahmin ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!