Ermenistan Devlet Başkanı: Türkiye'ye baskı yapın

Güncelleme Tarihi:

Ermenistan Devlet Başkanı: Türkiyeye baskı yapın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2005 19:10

Belçika'da çeşitli temaslarda bulunan Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan, AB'ye katılım sürecinde Türkiye'ye baskı yapılmasını istedi.

Haberin Devamı

Koçaryan'ın Belçika Senato Başkanı Anne-Marie Lizin ile görüşmesinin ardından yapılan açıklamada, görüşmede Türkiye'nin AB adaylığı konusunun ağırlıklı olarak ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, Senato Başkanı Lizin'in, “AB'nin Türkiye'ye getirdiği giriş koşullarının, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin gelişmesini sağlayabilecek nitelikte olduğu görüşünü savunduğu” ifade edildi.
Senato açıklamasında, Koçaryan'ın, insan hakları konusunda bazı güvenceler verdiği ve Avrupa değerlerine saygı göstereceğini bildirdiği belirtildi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Josep Borrell de, Koçaryan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sözde Ermeni soykırımını tanıması gereğinden söz etti.

Borrell, Ermenistan ile AB arasında işbirliğini geliştirecek adımların atılmasından yana olduğunu söyledi.
AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile de görüşen Koçaryan, Ermenistan ile AB arasındaki işbirliği müzakerelerinin yıl sonundan önce başlayacağını umduğunu bildirdi.

Koçaryan'ın, tüm temaslarında, “Türkiye'nin tavrını şikayet ettiği ve bu tavır yüzünden Ermenistan ekonomisinin büyük sıkıntılar yaşadığını anlattığı” belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!