Ermenistan’a giden ilk Türk turist kafilesi

Güncelleme Tarihi:

Ermenistan’a giden ilk Türk turist kafilesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 00:00

Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişki kurulması amacıyla çabalar sürerken, ilk Türk turist kafilesi sessiz-sedasız Ermenistan’ı ziyaret edip geri döndü.

Ünlü rehber Faruk Pekin yönetiminde Ermenistan’ı ziyaret eden biri Alman, 29’u Türk 30 kişilik grup, seyahatten ve gördüğü ilgiden son derece memnun kaldı. Rehber Faruk Pekin, Ermenistan’da herkesin Türkiye’nin ağabeylik yapmasını beklediğini söyledi.

Yaptığı kültür gezileriyle tanınan Fest Turizm’in Faruk Pekin rehberliğinde düzenlediği seyahate katılanlar, ziyaretten ve gördükleri misafirperverlikten son derece memnun kaldılarını açıkladılar.

Fest Travel’dan Murat İsmail, böyle bir turistik gezinin ilk defa düzenlendiğini hatırlatarak, sanılanın aksine, seyahatten önce en küçük bir endişe içine girmediklerini söyledi. "Gezdiğimiz bütün yerlerde çok iyi karşılandık. Herkes çok yardımseverdi" diyen İsmail, Ermenistan’ın tarihi eserlerinin ekipteki herkesi etkilediğini ifade etti. Faruk Pekin, gezideki tek olumsuz noktanın iki ülkede de görülen "tuvalet sorunu" olduğunu, bilhassa şehirler arası yollardaki tuvaletlerin felaket halde bulunduğunu belirtti.

İlk turist kafilesi, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Hagpat ve Sanahin manastırlarını, Erivan Matenadaran El Yazmaları Müzesi, Gök Camii, Eçmiadzin Katedrali gibi tarihi ve turustik yerleri gezdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!