Ermeni Köyü Muhtarı: "Türkiye'ye yakışmaz"

Güncelleme Tarihi:

Ermeni Köyü Muhtarı: Türkiyeye yakışmaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2010 14:03

TÜRKİYE'deki tek Ermeni köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesi'ne bağlı Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartun, kçak olarak çalışan Ermeniler'i sınır dışı etmenin Türkiye'ye yakışmayacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kaçak olarak çalışanları kast edip “100 bin Ermeni'yi sınırdışı edebiliriz” açıklamasını “Büyük talihsizlik” olarak değerlendiren Muhtar Berç Kartun, Türkiye'nin Amerika ve Avrupa'ya kızarak böyle bir yaklaşıma girmesinin üzücü olduğunu kaydetti.

Ermeniler'in de Türkiye aleyhine yaptıkları açıklamaları benimsemediklerini ve onları lanetlediklerini ifade eden Kartun, “Amerika'da Avrupa'da yaşayıp keyif çatan Ermeniler de gelip İstanbul'da Türkiye de yaşayan Ermeniler'i görsünler. Bizler Osmanlı döneminden bu yana bu köyde yaşıyoruz. Ermeni asıllı Türk vatandaşı olarak burada özgürce yaşamaktayız ve hiçbir soykırıma uğramadık” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamalarını sinirli bir anında söylemiş olabileceğini düşündüğünü söyleyen Kartun, Türkiye'deki Ermeniler'in ekmek parası için çalıştıklarını onların sınır dışı edilmelerinin Türkiye'ye yakışmayacağına dikkat çekerek, “Burası bizim vatanımızdır. Biz burada iki ayrı millet değil tek bir millet olarak bulunuyoruz ve böyle kalacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!